Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tömmer kioskerna – skänker bort allt

”Just nu tömmer vi lager och kiosker på godis, dricka, handsprit med mera och kör upp till hjältarna som jobbar på Ryhov”, meddelade HV71 under torsdagen.Foto: HV71
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HV71 hade laddat kioskerna i Kinnarps arena inför ett långt slutspel.

Men Covid-19 satte stopp för all ishockey. 

Då bestämde HV71 att visa uppskattning för personalen på länssjukhuset i Jönköping och skänka bort allt i kioskerna till dem.

– Vi känner att alla måste göra vad de kan nu i den här jobbiga stunden vi går igenom som samhälle, säger Johan Freijd, presschef i HV71.

Mars och april brukar få hockeysajterna att fyllas av positiva rubriker om snygga mål och härliga publikfester. Men de senaste veckorna har de i stället handlat om Coronavirusets framfart och all ishockey har avslutats för säsongen.

För HV71 betydde det inställda slutspelet att alla varor föreningen handlat in till kioskerna kom att bli överflödiga, och då tog HV71 det fina beslutet att visa sin uppskattning för personalen på Ryhov.

På en bild HV71 lagt upp på sociala medier visar de hur vagnar fyllda av blanda annat godis och läsk packas för att skänkas bort till dem.

Johan Freijd, presschef i HV71, om föreningens fina gest som hyllas på sociala medier:

– Vi känner att alla måste göra vad de kan nu i den här jobbiga stunden vi går igenom som samhälle. Vi kände att vi ville bidra med det här till personalen på Ryhov då de gör ett riktigt bra jobb. Vi hade ju laddat för slutspel och fyllt upp kioskerna så vi hade ju mycket som bara hade hängt där.

”De blev gladast av två kartonger handsprit”

HV71 har redan hunnit köra en sväng med godis och läsk, men kommer att köra dit ytterligare gåvor:

– Vi har kört dit två stora vagnar, de som syns på bilderna, och vi ska köra dit minst två stora vagnar till. De blev jätteglada över uppskattningen de fick. 

Vad blev de gladast över?

– De blev nog faktiskt gladast över två kartonger handsprit som vi skramlade ihop från våra lokaler, haha. Men sen var de ju så klart glada över uppskattningen också som sagt.

 

LÄS MER: Angelica Bengtssons krisplan: ”Flyttar ut på landet” 

LÄS MER: Bilderna sprids över världen – flickvännen utskrattad 

LÄS MER: Chartrade plan - och flydde till Luleå

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet