Brynäsjubel. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNBrynäsjubel. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Brynäsjubel. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNFoto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Tomas Zaborsky avgjorde för Brynäs

Publicerad

Det blev övertidsdrama på nytt.

Och återigen var det Brynäs som drog det längsta strået.

Tomas Zaborsky avgjorde till 4-3 mot HV 71 på övertid.

– HV är bättre än oss i sudden, men vi gör det avgörande målet och det skäms vi inte för, säger Thomas "Bulan" Berglund till C More.

När de möttes i Gävle senast så lyckades Brynäs knipa segern efter ett övertidsdrama och kvittera till 1-1 i matcher.

Den här gången upprepade sig historien efter en rafflande tillställning.

Matchen började med att Johan Alcén spelade fram Johan Blomqvist till 1-0 efter bara fyra minuters spel.

HV svarade i öppningen av den andra perioden, men det tog bara två minuter för firma Alcén/Blomqvist att slå till igen.

Alcén sköt och Blomqvist höll sig framme och satte 2-1.

Sedan hölls det ett vansinnigt högt tempo rakt igenom den andra perioden. Mattias Tedenby kvitterade för HV kort efter Brynäs ledningsmål, som efterföljdes av Daniel Pailles 3-2.

Zaborsky blev hjälte

Den tredje perioden blev dramatisk, om än inte lika målrik. När Brynäs gjorde allt för att hålla undan och vinna så kunde Martin Thörnberg trycka in 3-3 för HV och ta matchen till förlängning.

Väl där så var Brynäs som på nytt gick vinnande ur den striden. HV 71 började bäst på övertiden och vaskade fram ett par chanser, men plötsligt så stack Brynäs i väg framåt och pucken hittade fram till Tomas Zaborsky som skickade in segermålet.

– De kommer hela tiden tillbaka, så vi kan aldrig räkna ut HV, men vi lyckas avgöra och vi har gjort det bra. HV är bättre än oss i sudden, men vi gör det avgörande målet och det skäms vi inte för, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund till C More.

– Just nu är det bara glädje, samtidigt är det bara en match och vi ska vara först till fyra. Så det är en samlad glädje.

 

Följ finalrysaren i SHL – länk till extern sida

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag