Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bröt ihop, grät framför barnen"

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ole-Kristian Tollefsen, som har kämpat med svårigheter efter en hjärnskakning i nästan ett år, lägger av med ishockeyn endast 33 år gammal. 

Det meddelar Färjestad på sin hemsida.

– Jag var så totalt nere ett tag att jag fick äta antidepressiv medicin, säger Tollefsen. 

Ole-Kristian Tollefsen har gjort över hundra landskamper för Norge, varit med i flera VM och OS, spelat fem säsonger i NHL och senaste sju säsongerna har det blivit över 300 SHL-matcher för Modo och Färjestad. 

Den 15 februari i fjol krockade norrmannen med en lagkompis på en träning. Resultatet blev en hjärnskakning och en lång frånvaro från isen. Nu har Tollefsen gått ut med att han kommer att avsluta karriären, endast 33 år gammal. 

Planerna diskuterades först i våras under ett möte med sjukgymnasten Mattias Hell och lagläkaren Magnus Hallén. 


LÄS OCKSÅ SPORTEXPRESSENS MÖTE MED TOLLEFSEN 

Tollefsen lägger av

– Det var ett märkligt möte. Vi pratade och sen satt jag, Hell och Magnus och grät alla tre. Likaså blev det när jag vid middagsbordet förklarade för barnen att pappa inte kan spela hockey längre. Jag bröt ihop och bara grät, vilket vi alla gjorde, säger Tollefsen till Färjestads hemsida. 

– Det kanske låter lite löjligt, men det var så det kändes. Jag har haft äran att få vara hockeyspelare så länge. Att inte själv få välja när det är slut är jobbigt. Jag antar att det hade känts ännu jävligare om jag hade varit 25 eller så.

Tollefsen har även kämpat med depression som en konsekvens av sin hjärnskakning.

– Jag var så totalt nere ett tag så jag fick äta antidepressiv medicin. Det förändrar ju en i sättet man är på, så jag klev av den behandlingen efter ett tag, säger han.