Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tollefsen frias från mordhotsanklagelsen

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Ole-Kristian Tollefsen frias från anklagelserna att han ska ha mordhotat domaren Tobias Nordlander.

Riksidrottsnämnden upphävde Disciplinnämndens beslut på tisdagen.

– Både Färjestad BK och Ole-Kristian är givetvis glada för det här, säger GM Håkan Loob till Färjestads hemsida.

Under Färjestad BK:s match mot Brynäs den 22 november fick Karlstadlagets lagkapten Ole-Kristan Tollefsen matchstraff efter en ordväxling med domaren Tobias Nordlander.

Nordlander uppfattade det som att norrmannen dödshotade honom och Disciplinnämnden gick på hans linje och stängde av Tollefsen i fem matcher.

– Det här är inte bara en dom som är just nu och som skadar laget, det är något som kommer att följa med mig resten av livet, att jag skulle ha hotat en domare till livet. Och det är något jag absolut inte har gjort. Det tycker jag är jättetråkigt. Det skadar mig och alla i Färjestad och min familj också, sa han då.

Därefter har Tollefsen överklagat domen till Riksidrottsnämnden och kallades till möte med Riksidrottsförbundet den 3 februari. Målet med mötet var att få till en ändring i uttalandet.

"Kan ha missuppfattat"

Det fick han.

Riksidrottsnämnden meddelade på tisdagen att de upphäver Disciplinnämndens beslut.

"Då Ole Kristian Tollefsen gjort uttalandet med norsk accent, finner Riksidrottsnämnden att det finns ett visst utrymme för att Tobias Nordlander kan ha missuppfattat det som Tollefsen har yttrat. Det är således inte styrkt att Ole Kristian Tollefsen uttalat ett hot.", skriver de i sin dom enligt Färjestads hemsida.

– Både Färjestad BK och Ole-Kristian är givetvis glada för det här. Nu är det bara att hoppas att alla inblandade parter kan lära sig något av det här, säger Håkan Loob.