Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tog säsongens första seger – sänkte Brynäs

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

GÄVLE. Timrå har tagit sin första trepoängare för säsongen. 

SHL-nykomlingen besegrade Brynäs med 2-4 under torsdagskvällen. 

– En väldigt bra prestation av oss, säger Timrås tränare ”Ante” Karlsson. 

Brynäs med vind i seglen efter premiärvinsten mot Frölunda och Timrå med en förlust i bagaget efter att ha rasat ihop mot Oskarshamn i lördags.

Det var förutsättningarna inför torsdagsdrabbningen lagen emellan. 

Och premiärtakterna såg ut att sitta i, för det var nämligen Brynäs som inledde starkast. Redan efter ett par minuter hade hemmalaget skapat flera vassa chanser, men SHL-debuterande Sami Rajaniemi kom upp stort och lyckades hålla sin nolla intakt. 

Efter det åt sig Timrå ikapp rent spelmässigt och de skulle sedermera också dra ifrån i målkolumnen. 

Tre raka mål för Timrå

Först stänkte Albin Lundin in 0-1 i det vänstra krysset, direkt i andra perioden utökade Sebastian Hartmann ledningen och innan mittenakten var över hade nyförvärvet Ty Rattie prickat in 0-3 till nykomlingen. Det var nordamerikanens tredje mål på två matcher. 

– Det betyder jättemycket, framför allt Rattie, men alla utländska spelare har kommit i gång. Gruppen har kommit ihop sig och det har satt sig på slutet. De är här för att leverera och det är kul att de gör det, säger Timrås tränare ”Ante” Karlsson. 

Där och då såg det mörkt ut för Brynäs, som inte skulle lyckas hämta upp underläget. 

Noel Gunler hittade visserligen nätet i tredje perioden, men Timrå replikerade snabbt genom Jacob Olofsson, som bombade in 1-4. Simon Bertilsson tröstmålade för Brynäs i slutet, men närmare kom inte Gävlelaget. 

– Det är en besvikelse. Timrå var mycket bättre, speciellt med pucken. Vi hade kanske för mycket hjärta, vi kämpade hårt men tappade fokus ibland. Vi borde ha spelat bättre med pucken och tagit oss djupare in i deras zon. Timrå förtjänade segern, och vi är besvikna, men vi fortsätter jobba på, säger Brynäs tränare Mikko Manner.

Timrå inkasserade därmed sin första seger efter SHL-återkomsten och Brynäs fick se sig besegrat i sin hemmapremiär.

– En väldigt bra prestation av oss. Vi pratade efter premiären om att ta bort enkla misstag och spela klart över hela banan. Vi fick bra svar i dag, avslutar Timrås tränare ”Ante” Karlsson.