Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiotal spelare smittade en vecka innan match

Leksand ska möta Färjestad i SHL på tisdag.
Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN
Leksands tränare Björn Hellkvist.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Runt tio spelare har testats positivt för covid-19 i Leksands SHL-trupp.

Det är först på söndag som laget kommer kunna börja träna igen, och redan på tisdag ska laget vara redo för match mot Färjestad.

– Personligen tycker jag inte att det är rimligt ur ett sportsligt perspektiv att vi ska spela match redan på tisdag, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

Leksand är en av klubbarna som drabbats av covid-19-utbrott i sin trupp.

Matcherna innan uppehållet är uppskjutna.

Hela den här veckan befinner sig laget i karantän.

– Den sista positiva testades i lördags, och få det gäller sju dagar, varav de två sista måste man vara helt symptomfri, säger Julia Johannesson, fysioterapeut i klubben.

Tränar de som visat negativa provsvar i grupp just nu?

– Nej, vi har bestämt att vi inte tränar tillsammans just nu.

Leksand hade en plan om att börja träna på fredag. Men så ser det inte ut att bli.

Leksand ska börja träna på söndag

Istället är det nu söndag som är planen för att återsamlas och börja träna, och förbereda sig för matchen mot Färjestad på tisdag, vilket innebär minimal tid för Björn Hellkvist att göra sitt lag matchredo.

– Men det där är inte upp till mig att avgöra. Det är extrema förhållanden just nu. Men givetvis är det en väldigt kort tid att förbereda sig inför en match.

Vad tycker du personligen?

– Ur ett sportsligt perspektiv är det inte bra. Det är inte rimligt att vi ska spela match redan på tisdag med de förutsättningarna. Men ur ett pandemiperspektiv och de förutsättningarna som gäller så får vi leva med de spelreglerna.

Flera spelare i Leksand smittade 

Enligt SportExpressens källor är ett tiotal spelare i truppen smittade.

Det är mer eller mindre halva laget.

– Du är inte felinformerad, men jag kommer inte kommentera någon exakt siffra eller vilka det handlar om, säger Hellkvist.

Leksand fick innan uppehållet två matcher uppskjutna. Det handlar om bortamatchen mot Brynäs som skulle spelats den 29 oktober, samt hemmamatchen mot Frölunda som skulle ha spelats den 31 oktober.