Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tingsrätten avslöjar - Karalahti slutar spela

Foto: Stefan Persson
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Den före detta HV 71- och NHL-backen Jere Karalahti, 41, lägger av med ishockeyn.

Det framgår av de papper han har skickat in till Helsingfors tingsrätt och då ansökt om att få sänkt underhållskostnad.

En lång ishockeykarriär är över. HV 71 blev den sista klubben för den finländske backen Jere Karalahti, 41.

Han hade hoppats få fortsätta spela med HIFK i Helsingfors, men klubben har inte erbjudit honom något kontrakt.

Tingsrättspappren avslöjar Karalahtis beslut

Att hockeykarriären därmed avslutas kan man utläsa av att han skickat in en ansökan till Helsingfors tingsrätt. Enligt uppgifterna vill han ha sänkt underhållssumma som han betalar till sin exfru för deras gemensamma dotter. I stället för de drygt 11 000 kronor i månaden som han har betalat som hockeyspelare vill han ha summan sänkt till knappt 2 000 kronor, enligt Hufvudstadsbladet.

Spelade med Norström i LA

Jere Karalahti debuterade för NHL-klubben Los Angeles Kings 1999-2000 med bland andra Mattias Norström, Luc Robitaille och Rob Blake i laget. Det blev bara tre säsonger i NHL. På grund av alkohol och droger fick Karalahti problem och han blev avstängd av NHL när han vägrade att underkasta sig ett drogavvänjningsprogram. Därför gjorde han sin sista match i Nordamerika 2001-2002 och spelade ingen ishockey alls året efter.

Med ett resolut backspel har Karalahti satt sig i respekt på isen och emellanåt gått över gränsen vilket lett till utvisningar, avstängningar och böter.

Han har också haft framgångar och så sent som 2014 var han med och spelade hem ett VM-silver för Finland i Minsk. I HV 71 blev det 66 matcher på en och en halv säsong och 31 poäng (9 mål, 22 assist) plus 129 utvisningsminuter och en rad avstängningar för hårt spel.