Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tina Thörner går in i Örebros lagledning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olle Sporrong

Elitserienykomlingen Örebro har i dag presenterat Patrik Ross som ny huvudtränare.

Med på satsningen finns den förra rallykartläsaren Tina Thörner som mental coach.

– Vi vill att hon ska ingå i teamet och ingå som vilken ledare som helst. Jag träffade henne häromdagen och det är en fantastisk tjej. Det klickade direkt, säger Ross, enligt Nerikes Allehanda.

Örebro har officiellt berättat att den förre Troja-Ljungbytränaren Patrik Ross har skrivit på ett treårskontrakt.

Håkan Åhlund är klar för två år som assisterande tränare. Dessutom har Örebro Hockey anlitat Tina Thörner som mental tränare. Den före detta rallykartläsaren hade även förfrågningar från schweiziska klubbar.

Thörner börjar sitt uppdrag den 1 maj.

"Viktig satsning"

– Tina kommer att vara med på person- och individnivå. Tina är även intresserad av kost och sådana saker. Hon har jobbat åt ett antal klubbar i Schweiz och Tyskland med stor framgång. Det känns som en viktig satsning med en sådan resurs inför elitserien, säger Örebros klubbchef Pontus Gustafsson, enligt Nerikes Allehandas rapport från presskonferensen.

Det är fortfarande inte klart om Örebros förre tränare Peter Andersson kommer att ta jobbet som sportchef, men diskussioner pågår.

Plastino ansluter från Karlskoga

Örebro bekräftar värvningen av BIK Karlskoga-backen Nick Plastino och att man skrivit kontrakt med passningskungen Conny Strömberg (1+1 år).

Dessutom värvar man den norske landslagsforwarden Robin Dahlström, 23, från Troja-Ljungby. Dahlström har skrivit på för två år i Örebro, som även ska ha intresse av HV 71-forwarden Oscar Sundh.