Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timrås tilltänkta drömtrippel sprack

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Jumbolaget Timrå anlände med bortasegrar mot såväl ettan som tvåan i SHL-tabellen i färskt minne.

Men sviten höll inte i sig över matchen mot mästarlaget. Växjö vann med 3–2 och klättrar vidare mot den absoluta toppen.

Efter en imponerande seger i Luleå följde Timrå upp med att, inom loppet av 61 glödheta sekunder, vända tvåmålsunderläge till uddamålsvinst mot Frölunda.

Även den här aftonen skulle Timrås förmåga att hämta upp underläge sättas på prov. Matchen hann inte mycket mer än starta innan Brendan Shinnimin letade upp returen efter sitt eget skott och satte 1–0 till Växjö.

"Måste göra mål"

Efter det spelade Timrå upp sig och skapade några möjligheter. Henrik Törnqvist, som öst in poäng på sistone, fick närmast öppet mål i powerplay men lyckades inte förvalta den gyllene chansen. Timråspelaren var mindre nöjd med sin insats den gången.

– Jag måste göra mål, så enkelt är det, sade Törnqvist till C More i den första periodpausen.

Men Törnqvist revanscherade sig då han spelade fram till Johannes Kinnvalls kvitteringsmål. Timrå hade åter likaläge och klar vittring på en tredje raka bortaknall när halva matchen spelats.

Elfte hemmasegern

Men snart var kommandot tillbaka i Växjöägo. Laget avvärjde först ett powerplay från Timrå och därefter prickade Janne Pesonen in 2–1. Innan andra paus kom även ett tredje hemmamål, den gången var Erik Josefsson siste spelare på pucken.

Vägen till hemmaseger såg ut att vara utstakad men inte heller den här gången hade Timrå några planer på att ge sig i första taget. Halvvägs in i den tredje perioden reducerade Hampus Larsson till 2–3 och det var match igen.

Men fler svar hade inte gästerna från Medelpad den här kvällen. Laget fick resa hem utan poäng och befinner sig alltjämt på tabellens sista plats. Växjö vann för 11:e gången i rad på hemmaplan och fortsätter sin klättring.