Kent Norberg jobbar hårt. Foto: Michael Berggren
Kent Norberg jobbar hårt. Foto: Michael Berggren

Timrås kamp - nära två forwards före deadline

Publicerad

Timrå IK är ytterst nära att få klart med två forwards – NHL-veteranen Jozef Stümpel och Radek Smolenak – enligt uppgift till SportExpressen.se.

Kontrakten ska vara klara och nu väntar sportchefen Kent Norberg på ett godkännande från Internationella ishockeyförbundet (IIHF).

– Det är inte hundra klart, så jag vill inte säga vilka det är ännu, säger Norberg till C Sport.

Timrå jobbar frenetiskt för att hinna förstärka laget före midnatt. Backen Rasmus Edström från Skellefteå blev klar tidigare på torsdagskvällen och nu ska Timrås sportchef Kent Norberg vara överens med två forwards.

Kontrakten som sträcker sig över den här säsongen ska vara klara och Norberg inväntar grönt ljus från IIHF.

957 NHL-matcher

Enligt uppgift till SportExpressen.se är den ena av spelarna den slovakiske veteranen Jozef Stümpel som hittills under säsongen spelat hemma i Nitra i den slovakiska ligan.

Stümpel har en lång karriär i NHL bakom sig och har spelat 957 matcher för Boston, Los Angeles och Florida.

– Jag sitter och väntar och trycker på de knappar som finns. Det är tufft, väldigt tufft just nu, säger Norberg till C Sport strax före klockan 21 på torsdagskvällen och med tre timmar kvar till deadline för övergångar för den här säsongen.

– Jag är jättenervös och går utanför Globen och funderar, säger Kent Norberg som gör det han kan för att rädda Timrå kvar i elitserien.

Den andra forwarden är tjeckien Radek Smolenak. 26-åringen kommer närmast från KHL-klubben Torpedo Nizhny Novgorod.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag