Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timrå vill att förbundet stänger av Norrena från SM-kvartsfinalen

Timrå vill ha bort Fredrik Norrena från SM-kvartsfinalen efter smällen på Robert Carlsson.

- Norrenas grej är inte snygg. Det kunde ha gått illa för "Robban", säger Timråtränaren Kent Johansson argt.

Som Expressen kunde berätta i går förberedde Timrå en egen anmälan mot Linköpings målvakt Fredrik Norrena sedan han drämt klubbskaftet mot Timrås lagkapten Robert Carlsson. - Jag gillar inte anmälningar hit och dit, kan jag säga. Nu var det på inrådan av disciplinnämnden och vår sportchef Kent Norberg har gjort det, säger Kent Johansson. Norrena är sannolikt avstängd i kväll i väntan på disciplinnämndens dom, som beräknas komma inför kvartsfinal 4 på söndag. Hockeyförbundets Lars G Karlsson var på plats i Linköping i onsdags och såg Norrenas klubbslag mot Robert Carlsson. - Sånt hör inte hemma i ishockeyn, säger Lars G Karlsson.

Spelat 600 NHL-matcher Timrå tvingas i kväll spela utan den avstängde kanadensiske forwarden Kent Manderville, 32. Veteranen har spelat över 600 NHL-matcher och gjorde målet som vände senaste matchen. Trots en natts sömn var alltså Linköpings tränare Roger Melin förbannad på Manderville i går. - Har han inte sett videon? undrar Kent Johansson. - Det har jag gjort åtskilliga gånger. Manderville fullföljer sin åkriktning. Jag tycker det är horribelt att Roger säger att jag skulle skicka ut en spelare att köra över en målvakt. Jag tycker det är pinsamt. Det är en fifty-fifty puck de åker på. - Sen att det är krig som Roger säger... Det kanske är det som är skillnaden. För oss har det varit krig i slutspelet sen första nedsläpp. Slutspel då gäller det. Det har vi insett.

Knökfullt på läktarnaOch då är alla medel tillåtna? - Det är oturligt för Norrena att smällen tar så. Sen tycker jag inte att Norrena kan vara fridlyst. Det är berguvar och fiskgjusar som är fridlysta. Han är ute ganska ofta och är ganska utmanande. Han kanske skulle hålla sig lite mer mellan stolparna. - Jag skulle aldrig säga åt nån att köra över... Det är lågvatten av Roger. Jag skulle aldrig göra det. Ni har 2-0 i matcher och går vidare? - Vi har skaffat oss ett bra läge. Det kommer vara knökfullt och otrolig stämning. Det blir en jämn drabbning. Och det ska vara hett i ett slutspel.