Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timrå nära skräll mot serieledaren

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Färjestad jublar Foto: C MORE

Det skilde 43 poäng mellan Färjestad BK och Timrå IK inför matchen.

Absoluta toppen mot definitiva botten i tabellen.

Färjestad kunde till slut vinna - men det satt långt inne innan Joakim Nygård kunde sätta matchens enda mål, i förlängningen.

– Det är svår match tycker jag. Timrå gör det riktigt bra och är tajta, säger målskytten i C More.

Ettan mot jumbon. Ett formtoppat Färjestad mot ett formsvagt Timrå.

Ett Timrå som dessutom kom till matchen med bara 16 utespelare efter rejäla skadeproblem, och förstå då att det inför match låg ett skyhögt favoritskap över Färjestad.

Men Timrå ville annat. Och det för dagen vitklädda bortalaget höll i 60 minuter jämna skär med Färjestad, och tidigt i tredje perioden hade laget dessutom en puck inne som hade inneburit 0-1. Men Vilmos Gallos mål dömdes bort efter att domarna bedömt att Gallo tryckt in målvakten Adam Werners benskydd i situationen.

Efter matchen var ändå Timrås tränare Fredric Andersson nöjd med insatsen:

– Det är surt att förlora. Det här var ett stort steg i rätt riktning för oss att ta en poäng borta mot serieledarna som varit outstanding senaste tiden. Pojkarna ska ha credit, säger han i C More och fortsätter om det bortdömda målet:

– Det var den förklaringen vi fick och då ska det inte vara mål. Det är domarna som dömer så det är inte mycket mer att säga om det.

Nygård avgjorde - i förlängning

Lite gladare var Färjestads stjärnforward Joakim Nygård som i förlängningen kunde vispa in vinstmålet när Färjestad fick chansen i powerplay.

Och så här säger han, i C More, om matchen:

– Det är svår match tycker jag. Timrå gör det riktigt bra och är tajta. Vi betalar inte priset fullt ut och håller oss mycket på utsidan och gör det lätt för dem.

Färjestad vann med 1-0 och befäster sin serieledning där de nu stoltserar i topp på 82 poäng, samma antal poäng som Luleå Hockey men med bättre målskillnad.