Timrå: "Man är trött på de här två lagen"

Publicerad

Efter att marknadsdomstolen valt att gå på Hockeyligans linje ska ligans styrelse analysera vad beslutet innebär.

Modos storstjärna Alexander Steen riskeras att stoppas - och bland klubbarna finns en irritation som kan leda till att både Modo och Frölunda straffas om beslutet hamnar hos de övriga klubbarna.

- Det är jättetråkigt, men det är som det är. Jag får prata med "Macke" (Markus Näslund) och ledningen, säger Alexander Steen.

I går kom beskedet att marknadsdomstolen valt att gå på samma linje som Hockeyligan och därmed köra över konkurrensverkets dom. En dom som sa att Hockey­ligan bedrivit en olaglig kartellbildning när man förbjöd korttidskontrakt för NHL-spelare under lockouten.

I dag är Modostjärnan Alexander Steen den enda NHL-spelaren i elitserien, men i väntan på marknadsdomstolens beslut valde även Frölunda tidigare att plocka in lockout-spelare.

Nu kan Steen stoppas av Hockeyligan efter beslutet i går - men något klart besked har ligan inte kommit med än så länge.

- Vad vi gör nu är att vi ska läsa och sätta oss in i detalj vad allt innebär. Utifrån det får vi sätta oss ner och sedan får styrelsen ta en färdriktning i frågan. Vi ska tillbringa eftermiddagen, kvällen och morgonen med det här och ta det vidare, säger Hockeyligans vd Jörgen Lindgren.

Diskussion högintressant

Diskussionen inom ligan kan bli högintressant av flera anledningar. Dels sett till Steens framtid i Modo men också på grund av eventuella bestraffningar för Frölunda och Modo - om det är juridiskt möjligt.

- Jag ser inga problem att diskutera den här frågan inom ligan, vi har ett bra klimat mellan klubbarna, säger Lindgren.

"Inte mycket att göra åt"

Under gårdagen gav SPORT-Expressen beskedet om marknadsdomstolens dom till en ovetande Alexander Steen.

- Får jag inte spela så får jag inte spela, säger han.

Det måste kännas tråkigt?

- Ja, det gör det väl. Men det är inte så mycket att göra åt, får man inte spela får man inte spela. Det är jättetråkigt, men det är som det är, säger Steen. Jag har aldrig fått sådana här nyheter på väg till träningsläger, så jag vet inte hur jag ska reagera. Jag får prata med “Macke" (Näslund) och ledningen.

Vad tycker du om att de ändrade beslutet?

- Det är som jag sagt, jag har tyckt att det varit skitkul att få spela hemma och det är jättetråkigt men det har hela tiden varit så här. Det är ingenting jag kunnat påverka. Har jag fått spela så hade jag spelat.

Finns en irritation

Bland klubbarna i elit­serien finns det en irritation mot Modo och Frölunda.

- Man är trött på de här två lagen som tagit in spelare, det är bara att titta i tabellen hur många poäng de tagit. Framför allt Modo har fått en stor effekt. Det kan vara skillnaden mellan slutspel och kvalserie, säger Timrås klubbdirektör Lars Nolander.

Linköpings klubbdirektör Mike Helber har tidigare under säsongen varit tydlig med sin och klubbens ståndpunkt i frågan.

- Det har påverkat serien kraftigt och för två lag som måste spela kvalserien och sätta sin elitlicens och klubb på spel är det här oerhört tråkigt. Jag pratar inte i egen sak som det känns i dag och vi kanske inte hamnar där just i år men jag förstår vilken press det är på klubbarna i botten.

Borde Modo och Frölunda straffas i efterhand?

- Tyvärr har konkurrens­verkets inblandning påverkat tabellen, precis som vi inte ville. Men nu är det så och en del klubbar har dragit större nackdel. Men det är något som Hockeyligans styrelse får bestämma, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag