Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kollaps efter drömstarten

Oskarshamn jublar.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Timrå tog snabbt en 2-0-ledning – sedan kom vändningen.   

Oskarshamn vände och vann en galen målfest med 5-4. 

– Släpper man in fem mål så är det svårt att vinna, säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson i C More. 

Timrå spelar återigen i hockeyns finrum – SHL. Nykomlingen gästade under lördagseftermiddagen Oskarshamn i premiäromgången – och det dröjde inte länge innan bortalaget spräckte nollan. Redan efter tre minuter stod 2-0 till bortalaget efter mål av Per Svensson och Ty Rattie. 

Men därefter vaknade hemmalaget och kom tillbaka. Efter en händelserik förstaperiod stod det 2-2. 

Rattie tvåmålsskytt

I mittperioden tog Oskarshamn över matchen helt och gick snabbt till en 4-2-ledning efter mål av Tomas Zohorna och Fredrik Olofsson. När den andra perioden var färdigspelad var det en rejäl målfest – 5-3 till hemmalagets favör. 

– Vi spelar stundtals bra, stundtals inte bra. Vi måste kontrollera på ett mycket bättre sätt. De kommer alltid med en man mer, tre mot två. Nu måste vi höja skärpan, säger Albin Lundin i C More.

I den tredje perioden forcerade bortalaget för ett reduceringsmål och med drygt tio minuter kvar av matchen blev Ty Rattie tvåmålsskytt när han satte 5-4. Men närmare än så kom inte bortalaget och matchen slutade med en seger för Oskarshamn i SHL-premiären. 

– Det är svårt att analysera matchen så här direkt efter. Men om man släpper in fem mål så blir det svårt att vinna. Vi ger inte upp och kämpar i 60 minuter men det ville sig inte, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.