Foto: Håkan Nordström / Scanpix /
 Foto: Håkan Nordström / Scanpix /

Timrå bröt svit - slog Modo i förlängningen

Publicerad

Timrå bröt en lång\~förlustsvit mot länsrivalen Modo genom att vinna borta med 3–2 efter förlängning. Simon Önerud blev matchhjälte.

Modo kom till start med sju raka segrar mot Timrå – Örnsköldsvikslaget vann alla derbyn i serien förra säsongen och två försäsongsmatcher innan lördagens match.

Detta präglade inte ett kampvilligt och inledningsvis åkstarkt Timrå som hade 10–2 i skott efter halva första perioden. Niklas Nordgren hade dessutom ett skott i stolpen.

Onödig utvisning

Modo arbetade sig in i matchen och växte sedan ytterligare i andra perioden, vilken laget dominerade och också tog ledningen i – nye forwarden Dave Spina efter ett blixtrande och mycket snyggt anfall, där Spina till slut fick tom kasse.

En mycket onödig utvisning på just Spina efter paussignalen gav dock Timrå ett powerplay i inledningen av tredje perioden – som bortalaget utnyttjade.

Alexander Larsson målskytt med ett närskott.

Modo replikerade dock per omgående, också i numerärt överläge. En annan av Modos nya transatlanter, backen Kyle Cumiskey pricksköt.

Modo slarvade

Matchen såg ut att rinna iväg för Timrå, när Johan Andersson med fem minuter\~kvar lyckades kvittera efter en kontring – sedan Modo slarvat bort ett tre mot ett-läge.

Timrå fick sedan också sista ordet, när\~Simon Önerud\~avgjorde med ett snyggt dragskott\~i förlängningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag