Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tim Erixon stängs av i två matcher

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå blir av med en av sina viktigaste spelare inför avgörandet i SHL.

På söndagen meddelade disciplinnämnden att Tim Erixon stängs av i två matcher för sin slewfoot på Daniel Muzito-Bagenda.

Timrå åkte på en blytung förlust hemma mot Oskarshamn.

SHL-jumbon har sju poäng upp till Linköping och Malmö ovanför strecket med fyra matcher kvar att spela. Och nu står det klart att Tim Erixon missar veckans två hemmamatcher mot Luleå och Färjestad. 

Det var i mötet med Oskarshamn som Erixon tilldelades matchstraff efter en situation med Daniel Muzito-Bagenda. Efter videogranskning konstaterades en slewfoot och Erixon anmäldes senare på kvällen till disciplinnämnden.

”Det är viss skaderisk”

På söndagen kom domen: Två matchers avstängning.

”Det är fråga om en bensvepning i samband med en kampsituation där svepningen sker från en lägre position efter att Erixson tappat balansen. Det är viss skaderisk”, står skrivet i beslutet.

Tim Erixon har varit en av Timrås viktigaste spelare i år och snittar över 20 minuters istid. En tung smäll för klubben då mycket av säsongen kommer att avgöras kommande vecka.