Tårarna – efter orden från sonen i Färjestad

Peter Jakobsson.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad bytte Peter Jakobsson mot Rickard Wallin. 

Nu berättar Jakobsson om den tuffa sista tiden i FBK. 

– Jag har varit för ensam och jag har varit alldeles, alldeles för snäll, säger han till Värmlands Folkblad.   

Färjestad har inte alls fått till det den här säsongen i SHL. I måndags agerade klubben och sparkade general manager Peter Jakobsson. Som ersättare tog man in Rickard Wallin. 

Jakobsson har sedan dess legat lågt med intervjuer men nu ger han sin version om tiden i FBK. I en lång intervju med Värmlands Folkblad säger Peter Jakobsson att han mår, efter omständigheterna, okej. Han medger att hela situationen är känslosamt. På frågan om han har känt sig ensam svarar Jakobsson: 

– Definitivt. Jag har varit för ensam och jag har varit alldeles, alldeles för snäll.

VF: På vilket sätt?

– Ja skulle ha varit betydligt tydligare med att det inte går att vara själv. Det finns ingen möjlighet. Och det har Stefan (Larsson, FBK:s vd) också gått ut och sagt, att det i sinom tid skulle ha fyllts på. Men jag borde ha varit tydligare direkt med att jag behövde en sparringpartner direkt när Thomas Rhodin klev ned till juniorsidan. En enmansshow i Färjestad BK är helt omöjligt. Jag har vänt ut och in på mig själv lite för många gånger, varit för snäll – och alldeles för ensam.

Jakobsson om sonen: ”Vi åt lunch tillsammans”

Känslosamt blev det även för sonen och FBK-spelaren Carl Jakobsson. Tidigare under veckan berättade han att ”känslan att han har fått tillbaka sin pappa”. 

– Det var på gott och ont. Vi har levt i den rollen ett par år nu att han nästan varit mer av min chef än pappa, sa Carl Jakobsson. 

Orden nådde pappa direkt. Peter Jakobsson berättar att han läste det sonen sa tre gånger – och då rann tårarna – varje gång. 

– Carl kom hem till mig efter träningen, vi åt lunch tillsammans... Det samtalet som vi hade där och då i tisdags har vi inte haft på fyra och ett halvt år. Det var mycket tårar från min sida när han kände att han fått tillbaka sin pappa – och det är klart jag känner samma sak, att jag fått tillbaka min son, säger Peter Jakobsson till VF. 

Femte raka förlusten för Färjestaden