Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det kommer aldrig bli samma sak igen”

Linus Johansson Foto: C More
Foto: C More

KARLSTAD/STOCKHOLM. Linus Johansson kunde inte komma till spel i den avgörande semifinalen på grund av skada. 

Efter uttåget stod han med tårar i ögonen på isen. 

- Det är tråkigt när man hittat en bra grupp, för det kommer aldrig bli samma sak igen, säger Johansson. 

Efter två raka storsegrar mot Djurgården hade Färjestad tvingat fram en sjunde och avgörande semifinal hemma i Karlstad. 

Men redan innan nedsläpp drabbades de av ett avbräck när det stod klart att stjärnspelaren Linus Johansson inte kunde komma till spel på grund av skada. 

Färjestad fick trots hans frånvaro en drömstart på matchen, men kunde inte kapitalisera på ledningen. I stället vände Djurgården och vann till slut med 4-1. 

Färjestads tårar efter uttåget

Efter uttåget ur SM-slutspelet ställde sig alla Färjestadsspelare på isen för att tacka publiken. Linus Johansson var då i tårar. 

- Det är klart att vi saknar Linus, en fantastisk människa och jätteduktig ishockeyspelare. Men när läkare går in och talar om att så här är läget, då går man inte in och äventyrar det. Vi vill att Linus ska spela mer hockey i Färjestad och i landslaget, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn till C More. 

- Jag ser honom på monitorn med tårar i ögonen. Han är en härförare, en underbar människa och fantastisk hockeyspelare. Jag känner med killarna, det är tufft just nu.

Johansson: ”Blir aldrig samma sak igen”

Linus Johansson var tagen även när klev av isen. 

- Så är det, där ute på isen... det finns inga filter när man är en känslomänniska. Det är tråkigt när man hittat en bra grupp, för det kommer aldrig bli samma sak igen. Vi hade något och hade en bra chans att gå till final, men det blev inte så, säger han.