Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tar ut sitt lag: ”Kan bli ett riktigt kap”

Foto: Skärmbild/SportExpressen

Är Ryan Lasch värd den dyra summan? Varför tar man med spelare som är oprövade på SHL-nivå?

Johanna Dahlén har nu plockat ut sin trupp till SportExpressens nya satsning där du kan testa dina kunskaper mot övriga hockeysverige.

Så här har SportExpressens hockeyreporter resonerat med sitt lag.

 

Här hittar du Expressen Premium Manager! 

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå Hockey.

Värde: 8,5 mkr.

Först och främst har vi vinnaren av Årets målvakt 2019. Förra säsongen täppte Luleå igen defensivt och släppte in minst mål i SHL. Man har fått behålla de flesta och jag ser inte att man kommer ändra spelsätt, mitt målvaktsval var givet.

Backar

Tim Erixon, Växjö Lakers.

Värde: 8,5 mkr.

Kommer från en tuff säsong med få matcher men har sett spännande ut på försäsongen. Växjö behöver någon back som steppar upp offensivt likt Joel Persson, jag tror att Tim Erixon kan bli nyttig.

Philip Broberg, Skellefteå AIK.

Värde: 7,5 mkr.

Philip Broberg för 7,5 mkr? Ja tack! Jag förstår det billiga priset, han är oprövad i SHL men jag känner ändå att det här kan bli en riktig steal. Det lämnar extra pengar för andra spelare.

Jonathan Sigalet, Brynäs IF.

Värde: 10,5 mkr.

Var förra säsongen en av de ledande backarna i vägen till SM-guldet för Frölunda. Nu blir han Brynäs bästa back och även en av SHL:s. Tanken här var att det krävs en stark back som kan bidra åt båda hållen, därav att jag tar med honom i mitt ”dreamteam”.

Forwards

Ryan Lasch, Frölunda Indians.

Värde: 15,0 mkr.

Jag tror att majoriteten tävlande tar med Ryan Lasch i sitt lag, vem vill inte ha honom där? Ja, han är dyr men jag tror absolut att man kommer få tillbaka det nästan direkt.

Ted Brithén, Rögle BK.

Värde: 11,0 mkr.

Rögle blir farliga i år och en av de ledande spelarna är helt klart Ted Brithén. Förra årets vinnare av den interna poängligan och spelade kanske sin bästa hockey. Gör spelarna runtomkring sig bättre, gjorde 26 assist ifjol och har nu även Dennis Everberg att trycka in puckarna.

Andreas Wingerli, Skellefteå AIK.

Värde: 8,5 mkr.

Fick ett stort genombrott ifjol när han gick från tre mål till 14. Farlig offensiv spelare som jag tror kan ta fler kliv i år, och hyfsad billig så jag tror att det blir en riktig catch.

Alexander Holtz (forward).

Värde: 8,0 mkr.

Jag, som många andra, är spänd på vad Alexander Holtz kan göra den här säsongen. Samtidigt är han hyfsad billig och har kvalitéer som gör att det kan bli ett riktigt fynd. Vi har redan fått en sneak peak på försäsongen och i CHL, han är värd en plats i laget.

På bänken

Samuel Ersson, Brynäs IF (målvakt).

Värde: 6,5 mkr.

Hockeyallsvenskans bästa målvakt förra säsongen och tar nu plats i Brynäs tillsammans med Joacim Eriksson. Jag tror att han kan ge Eriksson en match om förstaspaden, därav en perfekt spelare på min bänk.

Filip Johansson, Leksand (back).

Värde: 7,0 mkr.

Tanken här var lite att spara in och ta en hyfsat billig back. Valde att köra på Leksands Filip Johansson, en spännande talang som jag tror kan ge nytta ändå.

Dominik Bokk, Rögle BK (forward).

Värde: 9,0 mkr.

Eftersom att jag valde att gå billigare på två unga talanger som backar hade jag extra pengar kvar för... en annan ung talang! Men dyrare, dock tror jag att Dominik Bokk kommer få ett breakthrough i år och i Rögle finns utrymmet för honom att göra det.