Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tappad serieledning när sviten blev bruten

Växjö blev poänglösa för första gången på 16 matcher.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Pontus Holmberg jagar Kim Strömberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

16 raka matcher med poäng.

Men sviten tog stopp för Växjö borta mot Oskarshamn samtidigt som man tappade serieledningen i SHL.

– Det var en viktig seger, säger Oskarshamns målvakt Joe Cannata i C More.

Växjö hade tagit poäng i alla matcher som man spelat 2021 men sviten fick ett abrupt slut borta mot Oskarshamn under tisdagskvällen.

Efter två mållösa perioder lossnade allt i den tredje när Oskarshamn gjorde mål redan i den första minuten.

Andrew Obrien satte 1-0 mellan benen på Viktor Fasth innan Rickard Palmberg satte 2-0 på en omställning tre minuter senare.

Max Veronneau gjorde sedan 3-0 för Oskarshamn och segern var i hamn för hemmalaget som tar ett kliv upp på 46 poäng i den jämna bottenstriden. 

Växjö tappar sin serieledning

– Det var en viktig seger. Vi visste att vi behövde göra en bra prestation och det var ett bra sätt att komma tillbaka efter uppehållet, säger Oskarshamns målvakt Joe Cannata i C More efter matchen.

Han stod för en stabil match.

– Varje gång jag får chansen att spela ska jag ge grabbarna chansen att vinna. Som alla lag gör spelar vi mycket bättre i ledning och det är väldigt viktigt för oss att få första målet för att det ska rulla på. Mitt jobb är att vara stabil där bak och ge grabbarna chansen att vinna.

Robert Rosén reducerade för Växjö men det hjälpte inte och man förlorade med 3-1. Laget tappar därmed sin serieledning till Rögle och fick gå poänglösa för första gången sedan den 26 december. 16 matcher hann man spela utan att förlora under ordinarie tid.