Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tänker på sånt som inte har med hockey att göra”

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lias Andersson gjorde ett mål och var i händelsernas centrum. 

Men det hjälpte föga – Linköping åkte hem med bonuspoängen efter straffdrama. 

– Jag har inte riktig kommit upp i nivå efter avstängningen, jag är inte nöjd med mig själv, säger Lias Andersson i C More. 

Linköping tog ledningen i den första perioden när Arvid Costmar styrde in Simon Lundmarks skott. I den andra perioden fortsatte bortalaget imponera och det dröjde inte länge innan 2-0 var ett faktum. Den här gången var Jappi Kärki som drygade ut Linköpings ledning. 

HV fick inte i gång sitt spel men trots det kom reduceringen. 

Lias Andersson satte 2-1 i spel fem mot fyra med åtta minuter kvar av den andra perioden, men trots målet var 22-åringen inte nöjd och valde att blicka tillbaka till sina insatser i de senaste matcherna. Andersson menar att han inte har kommit upp i nivån sedan han stängdes av i fem matcher tidigare i oktober.  

Kvitterade sent

– Jag är inte nöjd med mig själv, det är mycket saker som händer i livet både utanför hockeyn. Men jag måste bli bättre på att stänga ute allt omkring, det är ingen ursäkt men jag måste bli bättre helt klart, säger Lias Andersson i C More och fortsätter: 

– Det är alltid kul att göra mål, vissa matcher kan jag fråga mig efter två perioder vad fan jag håller på med. Jag kan vara ute och sväva nån helt annanstans och tänka på saker om inte alls har att göra med sporten hockey. I dag tycker jag att jag varit påkopplad, då är det hästvägar bättre. Jag måste jobba på det.

I den tredje perioden forcerade hemmalaget mot en kvittering och med 30 sekunder kvar av matchen satte Oskar Olausson 2-2 och tog matchen till förlängning och sedan straffar. Väl där var Linköping starkare och åkte hem med bonuspoängen.