Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skräcken: ”Tänker att nu är halsen avskuren”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Matchen mot Leksand kunde ha slutat riktigt illa för Brynäsbacken Josef Ingman.

Nu berättar han själv om paniken när händelsen inträffade.

– Jag hinner tänka: ”Nu är det kört. Nu är halsen avskuren”, säger han till Hockeypuls.

Under söndagen möttes de stora rivalerna Brynäs och Leksand i försäsongsturneringen Skoda Trophy. Det var Brynäs som vann matchen med 4–1 och därmed prissumman på över 100 000 kronor. Men glädjen hade i stället kunnat vara något helt annat.

I den första perioden så hamnade Brynäsbacken Josef Ingman, 24, i en duell intill sargen. En duell som han vinner, och när Leksandspelaren faller så åker skridskon upp mot hans hals, men träffar lyckligtvis endast hakan.

– Jag vet inte om det var skenan eller en annan del av skridskon men den träffar hakan och jag hinner tänka: ”Nu är det kört. Nu är halsen avskuren”, säger Ingman till Hockeypuls efter händelsen.

Stor debatt om halsskydd

Han berättar vidare att han hann känna panik i ett ögonblick medan han blundade och hoppades att skridskon inte skulle träffa halsen. Den träffade alltså i stället lätt på hans haka.

Debatten kring halsskydd har ständigt varit på tapeten sedan tragedin 1995, då Moras Bengt Åkerblom avled under en träningsmatch. Regeln ändrades nyligen till att spelare – i stället för att bli utvisade – kommer rapporteras i efterhand om de inte bär skyddet.

– Det enda sättet att stävja det är att det blir ett kännbart straff, en kännbar utvisning, kommenterade tränarprofilen Leif ”Strumpan” Strömberg tidigare för SportExpressen.