Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tankar om att jag skulle bli själv med vår dotter”

Sebastian Erixon.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Erixon har missat de senaste matcherna på grund av personliga skäl.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sebastian Erixon missar Färjestads match mot Skellefteå under torsdagskvällen.

Det gör han eftersom hans fru Gabriella inte mår bra.

– Jag är frisk och kry och vill spela hockey. Samtidigt får jag inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne, säger Erixon till Färjestads hemsida

Sebastian Erixon har missat två av Färjestads matcher i inledningen av SHL och kommer även missa kvällens match mot Skellefteå av personliga anledningar.

Erixon och hans fru Gabriella berättade om de allvarliga magproblemen som Gabriella har redan för tre år sedan.

– Då tänkte jag att nu kommer jag dö. Jag var så dålig då att jag var helt säker på det, så jag ringde min storasyster och var ganska hysterisk. Jag skrek att jag skulle dö, att Ilse skulle få vara utan sin mamma, sa Gabriella i ett reportage med SportExpressen.

Sjukdomen gör nu att familjen behöver vara tillsammans.

– I min värld går alltid familjen först och det är därför jag har varit borta en del senaste tiden, och det är därför jag inte spelar i kväll, säger Sebastian Erixon till Färjestads hemsida.

Sebastian Erixon berättar om Gabriellas sjukdom

Erixon säger också att det är hans tur att ställa upp för sin fru eftersom hon alltid ställer upp för honom.

– Det fanns stunder då när man hade jobbiga tankar om att jag skulle bli själv med vår dotter. Jag vet att Gabriella hade liknande - att vår dotter skulle behöva växa upp utan mamma. Men Gabriella är en så stark människa och har alltid satt alla andras välmående före sig själv. Jag kommer ihåg vad hon frågade det första hon gjorde efter sin operation. Det var om jag och hennes pappa hade ätit något. Det säger lite om hur hon är som människa. Troligen kommer allt det här ikapp nu och nu är det jag som behöver ställa upp för henne, säger Erixon.

Han beskriver det som en lättnad att berätta varför han inte finns med på isen.

– Jag är frisk och kry och vill spela hockey. Samtidigt får jag inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne. Det blir svårt att sortera och min prestation på isen blir ju heller inte vad den ska vara. Så just nu är läget som det är och vi gör vad vi kan. Vi får också allt tänkbart stöd från Färjestad. Allt från ledare, spelare och andra i föreningen. Jag är oerhört tacksam att det finns ett stort tänk på människan i föreningen, säger Sebastian Erixon.