Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangens start är bäst i SHL – sedan ”Foppa”

”Holtz kommer att gå topp tre i nästa draft"
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Forsberg i Modo 1991.Foto: © BILDBYRÅN

Sex poäng på tio matcher. 

Det gör Djurgårdens Alexander Holtz till SHL:s bästa 17-åring sedan Peter Forsberg, skriver Radiosporten.

Alexander Holtz satte 1-0 i Djurgårdens storseger mot Leksand på lördagskvällen. 

Noteringen innebar 17-åringens sjätte poäng så här långt under säsongen – något som placerar honom i ett fint sammanhang, menar Radiosporten

Enligt Radiosportens statistik är Holtz nu SHL:s näst bäste 17-åring genom tiderna, när det kommer till poängsnitt efter minst tio matcher. På tio matcher ligger Holtz nu på 0,6 poäng i snitt – en bedrift som bara Peter Forsberg ska ha kunnat överträffa. 

Under säsongen 1990/1991 presterade ”Foppa” 17 poäng på 23 matcher, vilket innebär ett snitt på 0,74 poäng per match. 

Alexander Holtz förlängde med Djurgården

Holtz delar enligt Radiosporten andraplatsen med Patrik Erickson, som stod för samma poängsnitt under en säsong med Brynäs för 22 år sedan. 

I slutet av september stod det klart att Holtz skrivit på ett förlängt kontrakt med Djurgården, som sträcker sig till 2022. 

– Spela i Sveriges vackraste förening, det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ska försöka jobba hårt varje dag och bli en bättre hockeyspelare. Jag vill vinna mycket hockeymatcher här i Dif, sa Holtz då

– Det är alltid ovisst med sådana talanger som Alexander hur länge de stannar i Sverige innan de blir aktuella för spel i sin NHL-klubb, sa sportchefen Joakim Eriksson.

Holtz ger Djurgården ledningen mot Leksand