Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen skriver nytt kontrakt med Luleå

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Filip Hållander stannar i Luleå Hockey – om han inte tar plats i NHL.

19-åringen har kommit överens om ett nytt avtal med SHL-klubben.

– Jag trivdes väldigt bra min första säsong i Luleå Hockey och det känns jättebra att ha detta klart redan nu, säger Hållander till klubbens hemsida.

Filip Hållander anslöt till Luleå från Timrå inför årets säsong. Ett benbrott gjorde att han missade en stor del av säsongen men forwarden hann producera 14 poäng på 27 matcher.

19-åringen draftades av Pittsburgh Penguins i andrarundan 2018 och har även skrivit på ett rookiekontrakt med NHL-klubben. De senaste två säsongerna har han varit utlånad – och så blir det även kommande vinter om han inte lyckas ta en plats i NHL.

– Målsättningen är så klart att ta en NHL-plats hos Pittsburgh Penguins. Men om det inte blir så redan kommande säsong känns det jättebra att få komma tillbaka till Luleå Hockey för att bygga vidare på det som vi gjorde bra förra säsongen, säger han.

”Känns jättebra”

Hållander kommer åka över på Penguins camper men sedan återvända om han inte tar en plats.

– Samtidigt som vi önskar Filip all lycka till i jakten på en NHL-plats så känns det jättebra att vi redan nu är överens om att han kommer spela för oss nästa säsong om det inte blir så, säger Ulf Engman, vice general manager i Luleå, till klubbens hemsida.

– Förra säsongen kom Filip tillbaka på ett fantastiskt sätt från sin skada och vi har båda stora förhoppningar och förväntningar på vad han skulle kunna åstadkomma tillsammans med oss nästa säsong.