Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen gjorde sitt första poäng i segern

William Eklund och Tom Nilsson i kamp om pucken med Örebros Jordan BoucherFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
William Eklund gjorde sitt första SHL-poäng.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården fortsätter visa fin form.

William Eklund gjorde sitt första SHL-poäng någonsin när Örebro avfärdades.

Örebro stod för en fin vändning i förra omgången när man hemmaslog Luleå med 3-2 – men har den senaste tiden blandat och gett.

Djurgården å andra sidan har visat fin form, som nu ytterligare förlängts. 

Och det började bra. Dick Axelsson gav sitt Djurgården ledningen när han efter 16 spelade minuter drog in 1-0 via målramen, efter att Sebastian Strandberg frispelat honom från halva planen. 

Därefter var det ställningskrig. Kommentator Johan Edlund beskrev i C Mores sändning matchen som en ”brutal kamp”. En matchkaraktär som föll Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i smaken.

– Jag gillar den här hockeymatchen. Jag tycker att de som kommit hit och spelar i kväll spelar en riktigt bra kamp. Jag gillar det här, det smälls på därute, säger han i C Mores sändning. 

Första SHL-poäng

Och Djurgården fortsatte att trumma på i den tredje perioden. Efter 2.23 skapade också Henrik Eriksson utrymme till Örebro. William Eklund la upp för Tom Nilsson, som drog till utifrån. 

Och där kunde alltså Eriksson styra in matchens andra mål. Assisten för William Eklund betyder att han nu gjort sitt första SHL-poäng, någonsin. 

Men Örebro tog sig in i matchen igen. Med drygt sex minuter kvar att spela damp pucken ner hos Jonathan Andersson, som reducerade. Det var hans första mål för säsongen. 

Visserligen tryckte Örebro på mot slutet – och fick sin forcering. Men man lyckades inte näta. Med minuter kvar plockade Örebro ut målvakten och efter en kontring la Henrik Eriksson in 3-1 i öppen kasse, assisterad av Dick Axelsson. Och med 18 sekunder kvar lyfte Sebastian Strandberg in ytterligare ett mål i öppen kasse.

Därmed vann Djurgården med 4-1 och förlängde segersviten till fyra raka. 

– Det är prima-liv, ler tvåmålsskytten Henrik Eriksson efter matchen i C More.

 – Vi har jobbat hårt för det och äntligen får vi skörda på det vi lagt ner tid på. Det är hårt arbete bakom, men vi har en bit upp om vi ska vara vem och leka på vårkanten.