Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen gjorde första målet – sedan föll LIF

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alexander Lundqvist, 19, gjorde sitt första i SHL. 

Men det hjälpte inte Leksand. 

Färjestad avgjorde sent när Victor Ejdsell satte 3-2. 

– Så jävla skönt. Det var viktigt för oss, säger Ejdsell i C More. 

Formstarka Leksand tog emot Färjestad under lördagseftermiddag i jakt på den femte segern på de sex senaste matcherna. 

LIF inledde klart bättre och drygt halvvägs in i den första perioden kom också ledningsmålet när Carter Ashton satte 1-0. 

I den andra perioden spelade FBK upp sig och kvitterade efter tre minuter genom Albert Johansson. 

– Jag tycker att vi spelar stundtals bra. Men det gäller att sätta chanserna om vi ska vinna här i dag, säger Johansson i C More. 

Ejdsell blev matchhjälte

Leksands Patrik Norén var besviken: 

– Det är frustrerande. Det är mycket skitsnack från båda lagen. Den här perioden är ingen vidare och vi måste sätta stopp för dem, det här håller inte, säger Norén. 

I den sista perioden skruvades tempot upp rejält och med cirka sex minuter kvar satte Alexander Lundqvist 2-2. Det var hans första mål i SHL och efteråt åkte han och hämtade matchpucken som blir ett minne för honom efter första målet. 

Men trots 19-åringens succé var det bortalaget som drog det längsta strået. Med tre minuter kvar satte Victor Ejdsell 3-2, vilket även blev slutresultat. Det var även FBK:s första bortaseger sedan 15 december. 

– Jag är rätt besviken över insatsen. Vi gör det inte bra sett över 60 minuter. Färjestad är bättre i dag, säger Björn Hellqvist i C More.