Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tackar nej till Brynäs – får ett toppjobb i NHL

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Josef Boumedienne ska vara aktuell för ett toppjobb i Columbus Blue Jackets och kommer därför tacka nej till rollen som sportchef i Brynäs, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Det är däremot inte uteslutet att han hjälper Gävlelaget i en annan roll framgent.

Efter att Peter Andersson och Viktor Stråhle sparkats av Brynäs i början av april blixtinkallades Josef Boumedienne och Nils Ekman till Brynäs tränarbänk inför ångestkvalet mot HV71.

Målsättningen var glasklar: SHL-kontraktet skulle säkras.

Det lyckades den färska Brynäsduon med, efter att slutsiffrorna i matchserien skrivits till 4-1, och båda har därefter hyllats unisont av den svartgulröda supporterskaran. 

Under veckorna som följt efter kvalspelet har Brynäs hoppats på att Josef Boumedienne skulle acceptera tjänsten som sportchef för herrlaget, då han under en längre tid varit ledningens förstaval.

Samma kväll som Brynäs blev klart för SHL bekräftade Boumedienne intresset från Gävleklubben.

– Jag har fått frågan om jag skulle vara intresserad, sa han till SportExpressen.

Och hur känner du för det?

– Jag älskar att jobba för Blue Jackets, det är min arbetsgivare. Min plan är att avancera i NHL-organisationen och om det är via Brynäs har jag ingen aning om. Det får vi se. 

Kliver inte in i Brynäs som sportchef

SportExpressen kan nu avslöja att Josef Boumedienne, 43, varken kommer bli sportchef eller tränare, rollen han hade under kvalet, i Brynäs IF. 

Boumedienne har arbetat som scout för Columbus sedan 2013 och enligt flera av varandra oberoende källor är planen nu att han ska få en mer framskjuten position i NHL-organisationen, vilket betyder att han inte kommer kunna kliva in i Brynäs på heltid. 

Enligt SportExpressens uppgifter är däremot inte uteslutet att Boumedienne kan hjälpa föreningen i en annan roll i framtiden, men han kommer inte sätta sig på klubbens sportchefsstol för herrlaget.

Brynäs är i dagsläget utan klubbdirektör, sportchef och ledarstab. Dessutom kommer styrelsens ordförande Jürgen Lorenz avgå inom kort.  

SportExpressen har sökt Josef Boumedienne utan framgång.