Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Tackade av ikonen – då vann Färjestad

Publicerad

Håkan Loob, 57, hyllades av publiken i Löfbergs arena.

Sedan fick han se sitt Färjestad besegra Karlskrona med  5-3, och därmed haka på i toppen av SHL.

Gotlänningen Loob är en av Färjestads största spelade genom tiderna. Han spelade totalt elva säsonger i klubben, och har efter karriären varit verksam som ledare i Färjestad, och det har nu gått ett halvår sedan han slutade som klubbens sportchef.

Inför lördagens match hemma mot Karlskrona var Loob tillbaka i sin gamla hemmarena. Inför nedsläpp fick han ta emot publikens hyllningar. 

– Det har varit mig ett sant nöje att som spelare och ledare komma in i den här arenan och möta er alla, sa Loob i ett tal till publiken.

– Det är inte ni som ska tacka mig, det är jag som ska tacka er. Jag är så oerhört glad att jag hamnade i Karlstad en gång i tiden tillsammans med min familj och er. Jag kan säga att min familj tillhör en enda stor familj, Färjestads BK, fortsatte Loob.

Färjestad vann efter hyllningen av Loob

Men när matchen väl började lade gästerna från Karlskrona en tidig brandfilt på feststämningen. 

Carl Persson gjorde nämligen 1-0 till KHK efter bara en minuts spel. Färjestad svarade dock direkt genom Lins Persson, vars 1-1 kom bara en halv minut efter Karlskronas ledningsmål.

Andra perioden blev en riktig målfest. Färjestad gick upp till en 4-2 ledning efter bland annat två mål av Joakim Nygård. Vackrast var dock Per Åslunds 4-2. Åslund styrde in pucken efter en vacker upprullning av KHK:s försvar. 

Färjestad vann till slut med med 5-3 och går nu upp på fjärde plats i tabellen. 

– Karlskrona är ett lurigt motstånd, men jag tycker att våra spelare genomför det bra, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag