Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tackade av ikonen – då vann Färjestad

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Håkan Loob, 57, hyllades av publiken i Löfbergs arena.

Sedan fick han se sitt Färjestad besegra Karlskrona med  5-3, och därmed haka på i toppen av SHL.

Gotlänningen Loob är en av Färjestads största spelade genom tiderna. Han spelade totalt elva säsonger i klubben, och har efter karriären varit verksam som ledare i Färjestad, och det har nu gått ett halvår sedan han slutade som klubbens sportchef.

Inför lördagens match hemma mot Karlskrona var Loob tillbaka i sin gamla hemmarena. Inför nedsläpp fick han ta emot publikens hyllningar. 

– Det har varit mig ett sant nöje att som spelare och ledare komma in i den här arenan och möta er alla, sa Loob i ett tal till publiken.

– Det är inte ni som ska tacka mig, det är jag som ska tacka er. Jag är så oerhört glad att jag hamnade i Karlstad en gång i tiden tillsammans med min familj och er. Jag kan säga att min familj tillhör en enda stor familj, Färjestads BK, fortsatte Loob.

Färjestad vann efter hyllningen av Loob

Men när matchen väl började lade gästerna från Karlskrona en tidig brandfilt på feststämningen. 

Carl Persson gjorde nämligen 1-0 till KHK efter bara en minuts spel. Färjestad svarade dock direkt genom Lins Persson, vars 1-1 kom bara en halv minut efter Karlskronas ledningsmål.

Andra perioden blev en riktig målfest. Färjestad gick upp till en 4-2 ledning efter bland annat två mål av Joakim Nygård. Vackrast var dock Per Åslunds 4-2. Åslund styrde in pucken efter en vacker upprullning av KHK:s försvar. 

Färjestad vann till slut med med 5-3 och går nu upp på fjärde plats i tabellen. 

– Karlskrona är ett lurigt motstånd, men jag tycker att våra spelare genomför det bra, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!