Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Emil Sylvegård. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNEmil Sylvegård. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Emil Sylvegård. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Busen om psykningarna: ”Sa att jag var en mupp”

Publicerad
Uppdaterad

JÖNKÖPING. Emil Sylvegård psykade HV71:s spelare redan inför nedsläpp.

Efter att ha sprutat is på Robin Figren så fick Sylvegård höra ett par väl valda ord från HV71:s stjärna.

– Han sa att jag var en mupp eller något, men då får jag vara det. Det är mitt jobb så det är bara roligt, säger Sylvegård.

Linköping kom till Jönköping för att i kväll möta de regerande mästarna HV71 i den första åttondelsfinalen i ett hett rivalmöte. Och redan innan pucken släpptes så var det slutspelskänsla på isen. 

Emil Sylvegård, Linköpings erkända retsticka, gjorde allt för att få sina motståndare ur balans. Först körde han fram mot Robin Figren och Fredrik Pettersson-Wentzel som låg och stretchade, bromsade in och sprutade snö mot deras ansikten. 

–  Det har väl inte sagts något speciellt, säger Figren om situationen.

Han sprutade is på dig?

– Ja, möjligt.

Körde på JVM-stjärnan

Efter att Sylvegård först inititerat gräl med Figren så kom han även att åka fram till HV71:s supertalang Erik Brännström - som han knuffade i ryggen.

– Han är en sån spelare. Det är inget mer att säga om det, det gäller att vara med hela tiden och inte gå på det där och bli förbannad. Jag är inte rädd för någon där ute. 

Är det svårt att inte bli förbannad?

– Självklart, de tjötar ju väldigt mycket men jag tycker vi håller oss ganska bra ändå.

"Det är inte någon friåkning"

Efter matchen kom Emil Sylvegård att förklara varför han sprutade snö på uppvärmningen och försökte få hemmaspelarna frustrerade:

– Jag visste att Figren ligger där och stretchar, så det är väl att väcka sig själv och komma in och börja redan då att vi är här. Att det inte är någon friåkning och att det kommer bli en tuff match.

Vad sa han till dig?

– Han sa att jag var en mupp eller något, men då får jag vara det. Det är mitt jobb så det är bara roligt.

Du trivs bra nu när det blir slutspel? 

– Man älskar detta. Det är det här man kämpat för hela året, sen när de slår tillbaka så ger det mig mer energi.

Linköping vann matchen med 3-1 och har nu chansen att redan på onsdag avancera till kvartsfinal. Varför de vann matchen i kväll?

– Vi kommer ut starkt och alla köper sina roller, och vi arbetar för varandra. Sen får vi en bra start med två mål och kan rida på det lite. Jag tycker att vi gör en riktigt bra laginsats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag