Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylvegård och Kollar om Malmös situation: ”Så här kan det inte fortsätta”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Krisen blir allt djupare och Malmö Redhawks ligger på 14:e och sista plats i tabellen. Det innebär i dagsläget kvalspel.

Klubbens general manager Patrik Sylvegård var på plats i Behrn Arena och såg matchen.

– Vi kommer vrida och vända på varenda sten, för så här kan det inte fortsätta, säger Sylvegård. 

Inför säsongen valde Malmö Redhawks att göra en förändring i den sportsliga ledningen.

Björn Liljander anställdes som sportchef och Patrik Sylvegård tog ett mer övergripande ansvar.

Det är ändå Sylvegård som har det högsta ansvaret.

Efter förlusten mot Örebro, så höll han sig undan från omklädningsrummet, och var ordentligt besviken.

– Det var ett kliv tillbaka. Det var faktiskt jättedåligt idag, och det är inte alls på nivå. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra, säger Sylvegård.

Vad gör ni i ledningen åt situationen?

– Jag kan lova dig att vi vänder och vrider på varenda sten, för så här kan det inte fortsätta. 

Rent konkret, vad gör ni?

– Vi tittar kontinuerligt om vi kan ta in något, men marknaden är tunn, eller om vi kan göra något byte med någon. Eller om det sitter mentalt. Kanske måste vi plocka bort någon, men vi måste också ge de som är där det stödet de vill ha. Nu är jag inte lika involverad längre utan har tagit ett steg tillbaka, med all rätt.

Samtidigt har du väl befogenheter?

– Ja, det har jag. Men jag har ju givit Björn (Liljander) det här uppdraget av en anledning, och folk måste få sköta sina jobb.

”Jag duckar inte mitt ansvar”

Skyddar du Tomas Kollar?

– Jag gillar inte att sparka tränarna. För det sitter inte där! Men nu är det alla ledare och alla som styr i klubben som måste sätta sig ner och gå igenom vad vi kan för. Så som vi höll på idag, så kan vi inte hålla på, så enkelt är det bara.

Det är du som byggt stora delar av truppen. Hur är ditt ansvar?

– Det tar jag på mig fullt ut. Samtidigt som vi inte får ut vad vi ska heller. Jag tycker att vi måste kunna få ut mer av laget och där bär alla ett ansvar. Jag duckar inte en millimeter för mitt ansvar i det. Men alla bär ett ansvar, såväl tränare som ledare, för det är energilöst idag.

Patrik Sylvegård såg matchen i Örebro på plats. Men han valde medvetet att inte gå ner till omklädningsrummet efter matchen efter förlusten i matchen som Örebro vann med 5-3.

– Alla som känner mig, vet hur jag är med mina känslor. Det blir inte bättre för att jag går ner där och visar frustration. Det blir verkligen inte bättre.

Så ni kommer agera den närmsta tiden?

– Vi kommer vrida på varenda sten vi kan. Vi är i en tuff situation och inser var det är på väg. Vi kan inte bara sitta och titta på.

Tomas Kollar om situationen: ”Ska ge dig ren fakta”

Huvudtränaren Tomas Kollar valde att sitta ner länge efter matchen innan han kom till intervjumikrofonen.

Samtidigt är han samlad när han kommer ut.

– Jag ska ge dig ren fakta nu. Vi måste vinna. Man kan prata om energi och processer hit och dit. Men den här sporten går ut på att vinna, säger han.

Vad säger du om läget?

– Vi sitter i det läget vi gör. Det finns inget quickfix på det här, och vi måste fortsätta göra bra matcher rent prestationsmässigt. Idag är det ingen bra prestation: Det är inte godkänt. De andra två matcherna vi spelat denna veckan har förtjänat mer, men vi måste orka spela bra över 60 minuter.

Hade ni ingen tro på det idag?

– Kan hålla med om att det inte såg speciellt bra ut idag. Men tron generellt har funnits där, annars hade vi inte spelat bra.

Ställer du krav på ledningen om att ni måste se över situationen med truppen?

– Jag kan inte fundera i de banorna. Jag måste bara fokusera på nästa match. Det blir upp till andra att spekulera. Jag måste fokusera på att göra det jag kan, och hitta en väg för att vinna hockeymatcher.

Ledningens stöttning

Får du stöttning av ledningen?

– Ja. Björn har varit grym. Vi pratar och vi bollar. Så sent som i torsdags pratade jag med Mats (Larsson, ordförande) och de signalerna får jag också, säger Kollar.

Samtidigt vet du hur branschen är?

– Jag har hållit på med detta på denna nivån sedan jag var 18 år, i olika roller. Så för mig är det inga konstigheter. Jag vet vad det går ut på, och vad det handlar om.

Frustrerad?

– Det som är mest frustrerande är när vi spelar bra hockey utan att vinna. Men idag förtjänar vi inte att vinna. 

Hur hanterar du själv gruppen?

– Idag är det inte bra, och då måste jag säga det. Annars håller jag lin jen att påpeka det som är bra, så vi kan bibehålla det. Det är lätt att man blir lite tunnelseende och arg. Men det hjälper inte. Killarna vill och de gör allt de kan. Vi måste skruva på det lite till.