Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sviten bruten: ”Vi var väldigt dåliga”

Lance Bouma jublar efter sitt segermål.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jacob Josefson deppar.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Robert Ohlsson.
Foto: C More

Oskarshamn bröt Djurgårdens svit.

Djurgården fick inte fira sin tionde raka hemmaseger efter förlust med 4-3.

– Det är för dåligt helt enkelt, säger Djurgårdens Kalle Östman i C More.

Djurgården avslutade 2020 på bästa sätt genom att ta sin nionde raka hemmaseger när Luleå besegrades med 5-4.

Men hemma mot bottenlaget Oskarshamn åkte man plötsligt på pumpen.

Redan efter 20 sekunder tog sig Max Veronneau runt på högerkanten och placerade in Oskarshamns ledningsmål intill den vänstra stolpen och med halva den första perioden spelad utökade Tyler Kelleher.

Ännu tyngre blev det för Djurgården i den andra perioden när Oskarhamn kontrade och Jon Dahlström satte 0-3-målet men resultatet blev till sist 1-3 i paus efter en reducering från Jesper Pettersson.

Östman: ”Svårt att säga”

John Dahlström gjorde sitt fjärde mål på två matcher och var nöjd med Oskarshamns spel och sin egen målform inför den sista perioden.

– Det får man ändå ta och säga. Det är kul. Det är bara att fortsätta bygga på det här nu, säger Dahlström i C More.

Djurgårdens Kalle Östman sågade sitt eget lags prestation.

– Det är för dåligt helt enkelt, säger han i C More inför den sista perioden.

– Det är svårt att säga varför det blir så här men vi får försöka ta tag i det och göra en bra period. Vi får börja om här i tredje och göra det bästa av det. Vi har fortfarande chansen.

Djurgården tog också chansen direkt.

21 sekunder in i den sista perioden reducerade Linus Andersson i powerplay och innan ens två minuter var spelade kvitterade Michael Haga med ett solomål.

Men Oskarshamn fick sista ordet med fem minuter kvar och bröt Djurgårdens svit på nio raka hemmasegrar. När pucken dansade vid Niklas Svedbergs vänstra stolpe dök Lance Bouma upp och sprätte upp sitt första mål i SHL.

Robert Ohlsson sågar sitt lag

– Vi var jävligt dåliga den här matchen och sen gjorde vi en godkänd sista period tycker jag. Men vi lyckades hitta ett sätt att förlora när vi hade gått ikapp. Det var en svag insats av Djurgården hockey i dag, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson i C More efter matchen.

– Det var inte det här jag hade förväntat mig. jag visste att vi hade en utmaning här i dag. Mentalt behövde vi bryta en barriär men jag tycker inte vi gör det.

Han säger att han märkte att laget inte var med i matchen redan efter 20 sekunder när bortalaget tog ledningen.

– Vi är inte med i åkningen och har problem med vårt passningsspel. Och vi är usla i närkampsspelet och skridskoåkningen.

Oskarshamns seger var den andra i rad – efter 16 (!) raka förluster.