Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske JVM-hjälten klar för SHL-klubben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: NATHAN DENETTE / AP CP
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Han lämnade Djurgården för spel i Nordamerika.

Nu är Linus Arnesson tillbaka i SHL.

Den förre JVM-hjälten är klar för Örebro.

– Det känns som att klubben gör lite av en nystart, vilket passar mig bra då jag också vill ha en nystart i karriären, säger han till klubbens hemsida. 

Linus Arnesson är trots sin unga ålder ett välbekant namn i svensk ishockey.

22-åringen SHL-debuterade för Djurgården redan säsongen 2011/2012 och var säsongerna efter med om att vinna dubbla JVM-silver med Juniorkronorna.

2015 bestämde han sig för att testa lyckan på andra sidan Atlanten då han åkte över för att spela med Boston Bruins farmarlag i AHL. Men nu är han tillbaka i SHL.

Men inte i Djurgården.

Under torsdagskvällen meddelade Örebro på sin hemsida att de har skrivit kontrakt med den 22-årige backen.

– Linus är en spelare som alltid tävlar varje dag på träning och i match. Hans styrkor ligger i det defensiva och i man mot man-spelet. Han besitter även ett bra förstapass och det finns en uppsida offensivt som både vi och Linus är övertygade om att vi kan utveckla här i Örebro, säger sportchefen Niklas Johansson.

Hoppas på en nystart i SHL

Under den förra säsongen blev det bara 20 matcher i AHL för Arnesson som drogs med en hälskada. Kontraktet med Örebro förbinder honom till klubben i 2+1 år och nu hoppas Arnesson på att få en nytändning i sin nya SHL-klubb.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Örebro då det känns som att klubben gör lite av en nystart vilket passar mig bra då jag också vill ha en nystart i karriären. Både tränarna och Sportchefen tror på mig vilket så klart känns skönt från start när man kommer in i en ny klubb, säger Linus Arnesson till klubbens hemsida.