Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestadsstjärnan bänkades i segern

Skellefteå jublar efter Linus Lindströms sena målFoto: SVT
Johan Ryno petades i tredje perioden.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Svensk succé i Champions Hockey League.

Samtliga fem lag säkrade avancemang till slutspelet.

Skellefteå AIK bokade sin plats efter en desperat kvitteringsjakt borta mot Kärpät.

Linus Lindström blev hjälte med kvitteringen då bara 26 sekunder återstod.

Sverige har varit en dominant nation i Champions Hockey League historia.

Även i år har de svenska lagen visat framfötterna i turneringen. Redan inför kvällens avslutande omgång stod det klart att Luleå och Djurgården hade säkrat sina platser till slutspelet efter att ha gått fram som ångvältar i respektive grupp.

Skellefteå å sin sida hade kniven mot strupen när de tog bussen över gränsen till finländska Uleåborg där topplaget Kärpät stod för motståndet. Skellefteå behövde en poäng för att säkra avancemang, men såg ut att gå lottlöst. Med halva tredje perioden kvar kunde nämligen Kärpät ta ledningen med 4-3.

Men Skellefteå skulle visa moral och styrka. Med bara 26 sekunder kvar kunde Linus Lindström frälsa Skellefteå när han petade in kvitteringen till 4-4 från nära håll, när Skellefteå satsat med en extra utespelare och tom målbur.

Drömmål av Färjestads stjärnvärvning

Även Färjestad tog de poängen som krävdes för att säkra avancemang, när Karlstadslaget besegrade Red Bull Munchen med 3-1 på hemmaplan efter att stjärnvärvningen Victor Ejdsell stulit showen med ett makalöst drömmål när han lämnades med massor av tid i offensiv zon och bjöd på ett drömskott som då betydde 1-1.

Luleå ställdes mot irländska Belfast och gjorde vad som krävdes - vann med 4-0 efter två mål av Jack Connolly i powerplay. Luleå vinner således sin grupp med 14 av 18 inspelade poäng.

Frölunda tog sig samtidigt enkelt vidare efter kross mot Cardiff. 

Stjärnan petades i Färjestad

I Färjestads seger mot Munchen kom dock oväntade scener att utspelas. Det när forna poängkungen och offensiva esset Johan Ryno petades i tredje perioden.

Efter matchen var tränaren Johan Pennerborn tydlig med anledningen till det - Ryno anses inte hålla den nivå som förväntas av honom.

– Johan startade säsongen oerhört bra men inte nått upp till den nivå som han vill vara på efter det. Då har vi flera andra som kan dra lasset, och det är ju så med ett lag att energin ska fördelas och alla ska vara delaktiga.