Per Svartvadet Foto: Mattias Lundin/ExpressenPer Svartvadet Foto: Mattias Lundin/Expressen
Per Svartvadet Foto: Mattias Lundin/Expressen
Maxim Lapierre Foto: Johan BernströmMaxim Lapierre Foto: Johan Bernström
Maxim Lapierre Foto: Johan Bernström

Svartvadet: "Man får tycka vad man vill"

Publicerad

I går kom beskedet att Maxim Lapierre bryter kontraktet med Modo.

Det har ryktats om att attitydsproblem är en av anledningarna bakom uppbrottet, men Modos general manager Per Svartvadet vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag vill inte gå in på detaljer. Och det har vi inte gjort förut heller med spelare som lämnar av olika anledningar, säger Svartvadet till P4 Västernorrland.

På tisdagen kom beskedet att Maxim Lapierre lämnar Modo.

Detta efter ett möte med tränaren Andreas Johansson.

– Han fick veta om saker han behöver jobba på, precis som jag pratar med alla andra spelare. Han fick några alternativ, och Lapierre valde då att lämna, sa Johansson då.

Svartvadet: "Vill inte gå in på detaljer"

Johansson betonar också att det var Lapierres eget beslut att lämna klubben.

– Det finns jättemycket Lapierre behöver jobba med för att hjälpa laget. Han kunde ha valt att stanna i Modo, jobba på de saker han behöver och hjälpt oss som lag. Nu väljer inte Lapierre den vägen. Jag har inget emot Maxim som person, men det är hans val att lämna oss, förklarade tränaren.

Klubbens general manager Per Svartvadet vill inte kommentera vem som har sagt vad eller varför Lapierre lämnar, men menar att det var ett beslut som Modos ledning har tagit tillsammans.

– Eftersom vi håller på med den här processen nu med Maxim och med laget så vill jag inte gå in på detaljer. Och det har vi inte gjort förut heller med spelare som lämnar av olika anledningar, säger Svartvadet till P4 Västernorrland.

Svartvadet: "Får tycka vad man vill"

Samtidigt menar Svartvadet att han, på grund av hans roll i klubben, känner ett ansvar för det som har hänt.

Men han vill inte kalla scoutingen för ett misslyckande - trots att fyra spelare lämnat klubben under säsongen.

– Man får tycka vad man vill. Jag är väl den som är mest kritisk mot mig själv. Men det är svårt att scouta att en spelare ska lägga av till exempel. Och om du tar Haatajas fall så valde han själv att lämna av privata skäl, han ville flytta hem till Finland. Så de var svåra att läsa, säger han.

Modos general manager säger också att han känner fullt förtroende från klubbens ledning.

– Absolut, jag har aldrig ens funderat på det. Det här en resa som Modo ska göra och den har vi stakat ut tillsammans säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag