Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

"Svårt kommentera när man inte vet nåt"

Publicerad
Peter Forsberg utesluter inte att det blir förändringar på Modos tränarsida.
Challe Berglund säger samtidigt att han inte ens hört något om Modos senaste rekrytering på ledarsidan.
- Det är svårt att kommentera när man inte vet någonting, säger tränaren till HockeyExpressen.se.
Modo Hockey presenterade under onsdagsförmiddagen Peter Forsberg som assisterande general manager. I en intervju med SVT uttalar sig Foppa om Modos tränarfråga – där Challe Berglund och Andreas Johansson står under kontrakt över nästa säsong.
– Det är Markus som styr det där litegrann. Men vi jobbar på att förbättra alla områden, så vi får se vad som händer med tränarfrågan. Det är ingenting klart tror jag, säger Peter Forsberg.
När HockeyExpressen.se pratar med Challe Berglund befinner han sig i Sundsvall – och Modos tränare säger att han inte fått veta något om klubbens senaste tillskott på ledarsidan.
– Okej, det visste jag inte, säger han.
– Du får nog prata med Markus. Jag har ingen aning om det här, och det är svårt att kommentera när man inte vet någonting.

Vill ha NHL-coach

Challe Berglund var tillbaka i Örnsköldsvik i måndags.
– Jag planerade försäsongen med fystränaren och sedan satt jag med Markus och gick igenom förra årets säsong, säger han.
Tidigare i veckan berättade SPORT-Expressen att Modo enligt uppgifter jobbar för att få en NHL-coach till Örnsköldsvik nästa säsong samtidigt som Challe Berglund fortfarande är ett alternativ.
 – De sakerna får du ta med Markus. Jag planerade sommarträningen med Jocke (Bäckström, fystränare), sedan gjorde jag en resume med Markus. Rykten och sådant får du prata med honom om.
Du är fortfarande helt inställd på att stanna i Modo?
– Absolut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag