Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret efter stora ilskan från fansen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Filip Larssons utlåning till Färjestad rörde upp känslorna hos många HV-supportrar.

Nu väljer sportchefen Johan Hult att gå ut och förklara klubbens beslut.

– Det har inte funnits några ambitioner att vara respektlös, säger han.

Under torsdagen stod det klart att HV71 lånat ut målvakten Filip Larsson till Färjestad efter att värmlänningarna fått en skada på Dominik Furch. Klubben hade dessutom släppt Henrik Haukeland till tyska München några veckor tidigare och befann sig i akut målvaktskris.

Beslutet rörde upp känslor hos många HV-fans, då Färjestad ses som en av klubbens absolut största rivaler. Även SportExpressens och C Mores expert, Sanny Lindström, var kritisk mot lånet och kallade det ”ett svek mot supportrarna”.

Nu väljer sportchefen Johan Hult att ge sin syn på utlåningen.

– Jag har full respekt för den rivaliteten och det vägde vi naturligtvis in. Vi har tex två tränare på bänken i Fredrik Stillman och Tommy Samuelsson som stod på var sin sida och byggde upp hela den rivaliteten en gång i tiden. Men vi kan framöver vara i ett läge där vi behöver låna in spelare från SHL och då måste vi också visa en öppenhet åt andra hållet, säger Hult.

Fick ingen istid mot Växjö

Filip Larsson fanns med i båset när Färjestad mötte Växjö på torsdagskvällen men fick ingen istid. Det var även tänkt att Larsson skulle vara med i helgens match mot Örebro men den matchen har skjutits upp på grund av covid-smitta. Larsson väntas återvända till Jönköping nästa vecka.

– Det har inte funnits några ambitioner att vara respektlös mot fansen utan jag tillsammans med hela ledarteamet och har tagit detta beslut för att vi tror det gynnar både Filip och HV71 i framtiden, avlutar Johan Hult.


”Kommunikation är alltid nyckelordet”

Tommy Samuelsson om HV71.