Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen ryter ifrån: "Jag är less på det nu"

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Elias Pettersson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Elias Pettersson lyfts ofta fram som en av svensk hockeys största talanger just nu – men får lika ofta höra att han måste jobba på fysiken.

Men nu har 18-åringen tröttnat på kritiken. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var less på det, säger Pettersson i en intervju med spelbolaget NordicBet.  

NHL-draften blev en kul historia sedd ur blågula ögon. Fyra svenska spelare valdes bland de 17 första i draften – högst upp kom Elias Pettersson. 18-åringen från Timrå listades av Vancouver Canucks som nummer fem och får därmed återförenas med lagkamraten Jonathan Dahlén.

Efter en testvecka i Buffalo i maj fick Pettersson en inbjudan av Vancouver att komma till stan och hälsa på. I en intervju med spelbolaget NordicBet har Växjö-stjärnan berättat om upplevelsen.

– Det är verkligen helt sjukt overkligt. Bli draftad som nummer fem är väldigt stort. Man har läst bra saker i internationell press. Jag tar det på ett positivt sätt. Jag har också träffat presidenten i Vancouver Canucks, Trevor Linden, och han sa direkt till mig att han ville att jag skulle börja äta mera ägg. Han är riktigt skön och en stor legend i Vancouver, säger Pettersson till NordicBet. 

"Skulle ljuga..."

Och att Linden tog upp just dietfrågor var ingen stor skräll. När Pettersson kommer på tal är det ofta hans fysik som skeptikerna nämner som hans svaga punkt. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var less på det, säger Pettersson. 

Innan NHL-äventyret tar vid ser Pettersson fram emot att göra avtryck i SHL. 

"Hoppas bli starkare"

– Det är en stor ära att Växjö ville ha mig. Att de samtidigt vill utveckla mig för att bli en ännu bättre hockeyspelare. Man ska inte ha för bråttom utan skynda långsamt. Det är bra att stanna hemma i SHL och utvecklas. Jag åkte ner och träffade Henrik (Evertsson, sportchef i Lakers). Vi hade ett bra snack. Han berättade om klubben, och det han sa till mig gav ett väldigt bra intryck. Sen fanns det ju grund till det också när man sett att brorsan fått så fin utveckling i klubben. Växjö har också väldigt bra fystränare. Jag hoppas bli starkare, och nå ännu större höjder här, säger han.