Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superkedjan bakom allt i Leksands seger

Leksand vinner – efter superkedjans nya uppvisning
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/MALMÖ. Leksands stjärnkedja fortsätter att visa upp sig. När laget besegrade Malmö Redhawks borta låg trion Cehlarik, Camper och Hrivik bakom allting.
– Det är viktigt att känna att coach och våra lagkamrater kan lita på oss, säger Camper. 

Leksand åkte på en snöplig förlust i premiären. Laget vände 1-4-underläge till 4-4 och tvingade fram en förlängning där Skellefteå drog det längsta strået. 

I premiärmatchen släppte Leksand in tre mål i boxplay och gjorde inte ett enda i numerärt överläge. Redan i den första perioden mot Malmö såg det annorlunda ut när de höll tätt i numerärt underläge och stod för två powerplay-mål. 

Pontus Westerholm reducerade till 2-3 i början av den andra perioden, men Carter Camper ökade kort därefter på till 2-4, framspelad av kedjekamrater Marek Hrivik. 

Leksand: Superkedjan bakom allt 

Med 41 sekunder kvar injicerade Lars Bryggman en dos spänning i matchen när han satte dit 3-4. 

Men Malmö lyckades aldrig komma ikapp, och i stället punkterade Peter Cehlarik Redhawks hopp när han skickade in 3-5 i öppen kasse. 

Stjärnkedjan med Camper, Hrivik och Peter Cehlarik var inbladade i samtliga av Leksands mål i segern mot Malmö, och står på totalt 15 poäng efter två spelade matcher. 

Malmötränaren missnöjd: ”Vår prestation är medioker” 

Hemmalagets tränare Joakim Fagervall är inte alls tillfreds med insatsen i premiären. 

– Vår prestation är medioker. Det är många som har arbete kvar att göra. Jag vet inte vad det beror på. Det är svårt att säga att man är nervös i en tom ishall...

Är inte det tränarens ansvar om det är mediokert på isen?

– Allt är tränarens ansvar. Går det dåligt är det tränarens ansvar. Vår prestation är låg. Den är lägre än i våra träningsmatcher. Första tio är okej, resten av matchen för svag!

Camper hyllar slovakerna 

Desto muntrare miner i Leksand - och inte minst från segerorganisatören Carter Camper. 

– Det känns så klart bra att vinna. Vi kontrollerade matchen och utnyttjade våra chanser. Vi känner oss starka, säger amerikanen och hyllar kedjekamraterna från Slovakien: Hrivik och Cehlarik.

– Vi fick bra kemi tillsammans under försäsongen. Jag är glad att spela med dessa två stora spelare. Vi fick mycket speltid av vår coach. Det är viktigt att känna att han och våra lagkamrater kan lita på oss. Så länge vi jobbar hårt och bra kommer vi fortsätta så här. 

Varför är ni så bra tillsammans?

– Vi kan alla tre göra mål. De båda är stora och kan ge utrymme åt mig. Jag är mer av en playmaker så jag tycker det är en bra mix av olika karaktärer.