Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Sundhs rädsla - efter otäcka bilderna

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Oscar Sundh har fått lämna sjukhuset i Örebro och befinner sig nu hemma.

IKO-forwarden har för första gången också berättat hur han uppfattade tacklingen från Emil Larsson. 

– Han grubblar nog på mycket nu, tror jag. Men vi är glada att han är hemma igen, säger sportchefen Thomas Fröberg. 

I lördags utspelades otäcka scener i Behrn Arena, Örebros hemmafort. Bortalagets forward Oscar Sundh sänktes av Emil Larsson och smällen tog så pass illa att Sundh fördes till sjukhus i Örebro. 

Larsson skickades varken till utvisningsbänken eller omklädningsrummet av domarteamet, men under söndagen delade disciplinnämnden ut ett fem matcher långt straff för Örebrospelaren. 

För Sundhs del har läget klarnat en aning. Han röntgades under söndag natt. 

– Han har inte svarat någon tidning än och vill inte det heller. Han mår inte som han brukar direkt, utan han känner klart av det. Det gäller att landa i det nu och se hur kropp och huvud mår. Nästa steg är att gå lite promenader och liknande, men där är han inte än. Matilda, hans flickvän, tar hand om honom nu, berättar Thomas Fröberg. 

Det är en konstaterad hjärnskakning?

– Ja, det är det. De röntgade honom och han var kvar på sjukhuset till 04.00. Lyckligtvis var det ingen blödning som syntes. 

”Han grubblar på mycket”

Oskarshamns sportchef har varit i kontakt med Sundh, som berättat hur han upplevde situationen. 

– Jag vet att Oscar ser två av Örebrospelarna och har koll på var i banan de är, men han ser inte den tredje killen (Larsson). Då är det en blind side och då har inte han en chans att undvika det. Han koncentrerar ju sig på två spelare redan.

Hur mår han nu?

– Han är orolig givetvis för han har haft en stor hjärnskakning förut. Han grubblar nog på mycket nu, tror jag. Men vi är glada att han är hemma igen. 

Fröberg är, precis som i lördags, mycket upprörd över tacklingen. Han tycker dessutom att man borde se på incidenten som en isolerad händelse. 

– Hela Hockeysverige jämför med andra tacklingar. Jag säger bara: Jämför aldrig. Du måste alltid se på tacklingen som gjordes vid det tillfället. Den här är alldeles, alldeles fel.