Sundblad skällde ut Örebro efter kollapsen

Brynäs fick en drömstart mot Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Sundblad var allt annat än nöjd med sitt lags insats.
Foto: C More
Foto: C More

Örebro lyckades aldrig hämta sig efter ett tidigt haveri mot Brynäs.

Som mest ledde Gävlelaget med fem mål och trots ett tappert försök av örebroarna blev det en klar seger för formstarka Brynäs.

- Vi kan inte släppa in sex mål, då vinner man inte hockey matcher, säger en besviken Niklas Sundblad till C More.

Brynäs hade lekstuga med Örebro. Första målet kom redan efter 20 sekunder då Kevin Clark gjorde 0-1 till Gävlelaget. Bara sju minuter senare kunde Linus Ölund utöka ledningen med ett rappt skott och mardrömsstarten var inte över där. Johan Alcén satte 0-3 i Brynäs favör.

- Vi var inte alls med, det är mycket slarvfel. Vi tappar positioner och de får köra över oss med fart hela tiden, sa Örebros Kalle Olsson till C More i periodpausen.

Desto nöjdare var målskytten Johan Alcén med sitt lags insats.

- Vi får en tidig ledning att spela på vilket är psykoligiskt lättare.

Bra målfacit

Brynäs är ett av ligans målfarligaste lag och Alcén tror att det är en bra defensiv som skördat de offensiva framgångarna.

- Ironiskt nog pratar vi mest försvarsspel. Vi vill ha det bästa försvarsspelet i hela ligan, det har gett frukt framåt i offensiven. Vi får lite mer tiden med pucken och det gör det lättare för oss.

Närmade sig heroisk återhämtning

I den andra fortsatte målkalaset och som mest stod det 0-5 till Brynäs. Men örebroarna vaknade till liv när kanadensaren Lucas Lessio gjorde två snabba mål.

Den tredje perioden var länge en mållös historia tills Örebros Tom Wandell gjorde 3-5 och Örebro närmade sig en heroisk återhämtning. Men med två minuter kvar fick Brynäs powerplay och Lukas Kilström punkterade matchen. Efteråt var Örebros tränare Niklas Sundblad besviken.

- Vi ger inte upp, vi har en chans att göra 4-5, men vi är inte tillräckligt bra. Vi kan inte släppa in sex mål, då vinner man inte hockey matcher .

Matchen slutade 3-6 till Brynäs.