Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succétränaren lämnar efter avancemanget

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Jeremy Colliton lämnar Mora.

Det berättar tränaren i ett öppet brev på klubbens hemsida.

"Det är ett väldigt svårt beslut men ett jag hoppas att ni kommer förstå. Jag har inte skrivit på något kontrakt men jag känner att det är dags att komma närmare hemmet", skriver Colliton.

Jeremy Colliton har gjort succé i Mora, som precis har tagit sig upp i SHL.

Men det blir ingen fortsättning för Colliton i klubben. I ett öppet brev på Moras hemsida berättar han nu om sitt beslut att lämna klubben.

"Det är bitterljuvt att meddela att jag inte återvänder till Mora IK nästa säsong. Det är ett väldigt svårt beslut men ett jag hoppas att ni kommer förstå. Jag har inte skrivit på något kontrakt men jag känner att det är dags att komma närmare hemmet", skriver Colliton.

"Jag är stolt över att ha stått bakom er"

Colliton hyllar också klubben, spelarna och alla fans.

"Teamet runt klubben, ledare och tränare är en stor del av framgången här. I Mora IK tar alla på sig mer än vad de behöver, men det är så vi får det att fungera. Vi har haft ett fantastiskt "lag runt laget" och de förtjänar att uppmärksammas. De har gjort mitt jobb enklare och mer njutbart", skriver han.

"Den här gruppen med spelare som vi har haft är speciell, jag kände det tidigt och jag tror att ni också gjort det. Vissa har jag haft i fyra år, andra i fyra månader, men de kom till jobbet varje dag, tävlade och gjorde allt för att laget skulle lyckas. Jag är så stolt över allt ni står för, sättet ni har representerat er själva på och klubben kommer aldrig att glömmas bort av folket i Mora eller av mig. Ni gjorde något historiskt och vi kommer alltid att ha en koppling till varandra. Jag är stolt över att ha stått bakom er och sett det hända. Pojkar har blivit män, fortsätter han.

Enligt Aftonbladet är Västerviks Mattias Karlin ett av huvudalternativen till att ta över efter Colliton.

– Han är ett av namnen som är med på vår lista och han uppfyller den kravprofil vi har satt på en ny tränare, utan att jag känner honom personligen. Vi vet också att han gjort ett jättebra jobb i Västervik, säger klubbdirektören Peter Hermodsson till tidningen, samtidigt som han betonar att de även tittar på fler namn.