Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succéspelaren blev knockad - och hjälte

Foto: SVT
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Höstens succéman fortsätter visa vägen för Djurgården.

Michael Haga stod för ett hattrick – och fem poäng – i 6-3-segern mot Adler Mannheim.

Djurgården är därmed klart för åttondelsfinal.

Stjärnförvärv som Patrik Berglund och Marcus Högström får ursäkta.

Höstens succévärvning i Djurgården heter Michael Haga.

Norrmannen har svarat för åtta poäng på åtta matcher i SHL och, inför kvällens möte med Adler Mannheim, fem assist på fyra matcher i CHL.

Mot Adler Mannheim blev Haga stor matchvinnare – igen.

Norrmannen satte 1-0 innan Olle Alsing och Patrik Berglund ökade på till 2-0 och 3-0. Adler Mannheim reducerade till 1-3 innan Henrik Eriksson fixade 4-1. 

Michael Haga stor matchhjälte för Djurgården

Tyskarna skakade liv i matchen när man hämtade ikapp till både 2-4 och 3-4. Men då klev Michael Haga fram igen och snärtade in 5-3.

Norrmannen punkterade matchen till 6-3 när han bröt in framför mål och åkte på en rejäl propp så att han knockades till isen i samband med målet. Efter en stund kunde Haga resa sig och ta sig till båset, och tycktes vara tämligen oskadd. 

Djurgården vann med 6-3 och är därmed klart för åttondelsfinal i Champions Hockey League. Nye finländske målvakten Karri Rämö, 33, gjorde debut och tog 27 av 30 skott.

Skellefteå vann också med 2-0 mot Kärpät efter att målvakten Gustaf Lindvall räddat 29 skott. Västerbottningarna toppar sin grupp men är inte helt klara för åttondelsfinal ännu.