Marcus Högström Foto: Erik Simander / BILDBYRÅNMarcus Högström Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN
Marcus Högström Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Succéspelare lämnar Djurgården för KHL

Publicerad

Djurgården tappar backen Marcus Högström till KHL.

SportExpressen kan berätta att han har skrivit ett ettårskontrakt med Spartak Moskva.

– Det stämmer. Det är jätteskoj. Jag har siktat på att åka dit, säger Högström.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Djurgården föll mot Frölunda i SM-kvartsfinalen och nu är det klart att den spelskicklige backen Marcus Högström, 27, fortsätter karriären i KHL-klubben Spartak Moskva.

– Jag bestämde mig rätt tidigt att jag ville prova på ett nytt äventyr. Det blir jätteskoj, säger Högström som gav en hint i februari om vad som var på gång.

– Det är ett år som gäller, till att börja med, så får vi se vad det blir.

Högströms starka säsong

Trots besvikelsen över förlusten mot Frölunda kan Marcus Högström se tillbaka på en stark säsong där han med sina 28 poäng (8 mål, 20 assist) blev sjua i backarnas poängliga i SHL. Med 23 minuter i istid per match var han femte bäst bland SHL-spelarna.

– Det slutar lite tråkigt, det är väldigt små marginaler i varenda match. Sedan kanske de var lite giftigare och gör lite fler mål helt enkelt, säger Högström, som med sin 1-1-kvittering i 5-1-förlusten mot Frölunda på skärtorsdagen gjorde Djurgårdens sista mål för säsongen.

Fick Rolle Stoltz hederspris

Djurgården belönade Marcus Högström med den förre storbacken Rolle Stoltz hederspris där tränarstaben med Hans Särkijärvi, Stefan Nyman och Mikael Håkanson formulerade sig: "Under denna säsong har årets pristagare tagit stora kliv i sin utveckling och växt till en fältherre: en ledande spelare och människa med stort engagemang i allt från träning till match. Han brinner för att Djurgården hela tiden ska bli bättre och vinna matcher".

Högström är stolt över priset och hyllar stämningen på Hovet.

– Det har varit en jättebra säsong och det har varit stort att spela inför en sådan publik i nästan varje match. Det har varit grymt.

Tre Kronor kan komma att kalla in Marcus Högström till nästa veckas träningsdagar i Huddinge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag