Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succéspelare lämnar Djurgården för KHL

Marcus Högström Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Djurgården tappar backen Marcus Högström till KHL.

SportExpressen kan berätta att han har skrivit ett ettårskontrakt med Spartak Moskva.

– Det stämmer. Det är jätteskoj. Jag har siktat på att åka dit, säger Högström.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Djurgården föll mot Frölunda i SM-kvartsfinalen och nu är det klart att den spelskicklige backen Marcus Högström, 27, fortsätter karriären i KHL-klubben Spartak Moskva.

– Jag bestämde mig rätt tidigt att jag ville prova på ett nytt äventyr. Det blir jätteskoj, säger Högström som gav en hint i februari om vad som var på gång.

– Det är ett år som gäller, till att börja med, så får vi se vad det blir.

Högströms starka säsong

Trots besvikelsen över förlusten mot Frölunda kan Marcus Högström se tillbaka på en stark säsong där han med sina 28 poäng (8 mål, 20 assist) blev sjua i backarnas poängliga i SHL. Med 23 minuter i istid per match var han femte bäst bland SHL-spelarna.

– Det slutar lite tråkigt, det är väldigt små marginaler i varenda match. Sedan kanske de var lite giftigare och gör lite fler mål helt enkelt, säger Högström, som med sin 1-1-kvittering i 5-1-förlusten mot Frölunda på skärtorsdagen gjorde Djurgårdens sista mål för säsongen.

Fick Rolle Stoltz hederspris

Djurgården belönade Marcus Högström med den förre storbacken Rolle Stoltz hederspris där tränarstaben med Hans Särkijärvi, Stefan Nyman och Mikael Håkanson formulerade sig: "Under denna säsong har årets pristagare tagit stora kliv i sin utveckling och växt till en fältherre: en ledande spelare och människa med stort engagemang i allt från träning till match. Han brinner för att Djurgården hela tiden ska bli bättre och vinna matcher".

Högström är stolt över priset och hyllar stämningen på Hovet.

– Det har varit en jättebra säsong och det har varit stort att spela inför en sådan publik i nästan varje match. Det har varit grymt.

Tre Kronor kan komma att kalla in Marcus Högström till nästa veckas träningsdagar i Huddinge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!