Niclas Bergfors under VM 2010. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDENNiclas Bergfors under VM 2010. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN
Niclas Bergfors under VM 2010. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN
Niclas Bergfors. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNNiclas Bergfors. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Niclas Bergfors. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Succémannens beked: Stannar i SHL-klubben

Publicerad

Inför fjolårssäsongen värvades han av LHC som en etablerad målskytt med NHL-meriter. Efter en fiaskosäsong plockades han i februari upp av Djurgården - där han gjorde succé.

Nu har Niclas Bergfors, 30, förlängt sitt kontrakt med Stockholmsklubben över säsongen 2019/2020.

– Jag är grymt tacksam, säger Niclas Bergfors till Djurgårdens hemsida. 

Det var i maj förra året som LHC annonserade värvningen av landslagsmeriterade forwarden Niclas Bergfors, 30, från KHL-klubben Amur Khabarovsk.

 – Jag är väldigt glad att Niclas har valt Linköping som klubb nu när han kommer hem till Sverige, sade LHC:s GM Fredrik Emvall då.

Väl på isen gick det trögt för Bergfors, och efter endast 5 poäng på 37 matcher plockade Djurgården in honom under transferfönstrets sista dag. 

"Jättebra killar i laget"

Väl på plats i Djurgården gjorde han stor succé - och med sina 9 poäng på 13 matcher var han en av Djurgårdens bästa spelare i åttondelsfinalen mot Färjestad.

Nu meddelar Djurgården att Bergfors förblir klubben trogen i tre säsonger framöver.

– Jag är grymt tacksam att Djurgården ville förlänga två år till eftersom jag trivs väldigt bra här. Det är hemmaplan för mig och socialt kan det inte bli bättre för mig och min familj. Och sedan är det grymt kul att spela inför fansen och i en så anrik förening som Djurgården, säger han till hemsidan.

– Det är även jättebra killar i laget. Det är många stockholmskillar så man har mycket gemensamt. Vi har en bra stämning i gruppen och ett bra driv, fortsätter han.

Sina bästa år som hockeyspelare

Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården Hockey, hyllar Bergfors.

– Niclas har, sedan han anslöt till oss ifjol, varit en ledande spelare för oss på såväl isen som i omklädningsrummet. Genom sin proffsighet är det väldigt många av våra spelare, inte minst våra yngre, som ser upp till Niclas, lyssnar på det han säger, samt tar rygg på hans uppträdande och tävlingsinstinkt, säger han till klubbens hemsida.

Joakim Eriksson bekräftar också att klubben fortsätter leta ersättare till skadade landslagsforwarden Daniel Brodin, som missar kommande säsong efter korsbandsskadan han ådrog sig i landskampen mot Lettland tidigare i våras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag