Strul med isen - då klev stjärnorna fram

Nilsson, Rydahl och Viksten avgjorde för Färjestad
Färjestads stjärnor måljublar – låg bakom alla fyra målen.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Daniel Viksten blev matchhjälte.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Färjestads förstakedja visade vägen när laget tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.

Marcus Nilsson och Gustav Rydahl gjorde varsina mål och assist, medan Daniel Viksten gjorde 2+1 i Färjestads 4–3-seger mot Oskarshamn. 

– Oskarshamn borta är tufft och de kommer ut bra på oss i tredje perioden. Vi är nöjda med två poäng, säger Viksten till C More efter matchen. 

Det dröjde inte mer än ett par tre minuter innan Marcus Nilsson, assisterad av Rydahl och Viksten, kunde pricka in 1–0 för gästande Färjestad. Hemmalaget kvitterade visserligen sju minuter senare genom Pontus Netterberg, men innan perioden var slut var Rydahl framme igen. 

Den här gången som målskytt, 1–2 med dryga två minuter kvar. 

– Vi kommer ut starkt den här matchen. Det var skönt att vi gjorde en bra förstaperiod, säger Daniel Viksten till C More. 

Isproblematik försenade matchen

Mellan första och andra perioden tvingades spelarna vänta lite extra efter att håligheter i isen uppstått invid sargkanten. Efter ett par minuters isrestaurering kunde andra perioden starta. 

Topplaget Färjestad var stundtals pressat av ett hårt arbetande hemmalag, och med fyra minuter kvar av den andra perioden kom också Oskarshamns kvittering. 

Ett par minuter senare visade sig återigen Färjestads förstakedja från deras bästa sida när Daniel Viksten gav Färjestad ledningen i matchen, igen. 

Missade straff – fick revansch – räckte inte

Oskarshamn hade en gyllene chans att kvittera när laget tilldömdes en straff, men Färjestads målvakt Arvid Holm var följsam och lyckades rädda.

 Några minuter efter den missade straffen kom till slut kvitteringen. Oskarshamn spela fem mot tre i över en minut och gjorde inget misstag. Straffsumparen Rickard Palmberg tog revansch på sig själv när han satte kvitteringen med sex och en halv minut kvar, något som också stod sig till signalen för tredje perioden ljöd. 

I förlängningen var Färjestad illa ute i ett numerärt underläge, men kunde till sist reda ut det och avgöra via ingen mindre än Daniel Viksten, som gjorde 2+1 i matchen.