Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strömberg har inte gett upp elitserien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Björn Tilly

Conny Strömberg nobbade Asplöven – och väntar fortfarande på rätt erbjudande för att komma tillbaka till elitserien.

Nu börjar poängkungen från hockeyallsvenskan tröttna på elitklubbarnas ointresse.

I en intervju med HockeyExpressen.se berättar han i dag om turbulensen kring honom, de uteblivna kontrakten i elitserien och varför han anser sig vara värd en andra chans.

- Jag vill spela i elitserien, så är det. Jag vill spela högre upp och bevisa att jag håller på den nivån, säger han till HockeyExpressen.se.

Asplöven, nykomlingen i allsvenskan, får titta vidare. Som HockeyExpressen.se skrev i måndags nobbar Conny Strömberg en återkomst till Haparanda.

- Det var smågrejer i kontraktet som vi inte var överens om, inget konstigare än så, berättar Strömberg.

Intresse finns det gott om. Men för 36-åringen är det bara elitserien som gäller.

- Det finns lite intresse utomlands, Italien och Österrike bland annat och sen hörde Västerås av sig för ett par dagar sedan. Men det finns inget konkret. Klubbarna sitter väl fortfarande och väljer.

Beredd att vänta

Trots att Conny Strömberg öst in poäng med Örebro de senaste åren känner han sig smått luttrad över att aldrig få chansen i elitserien igen.

Vid millenieskiftet blev det 25 matcher för Modo under en säsong – efter det har han aldrig kommit tillbaka.

- Klart jag vill spela i elitserien, så är det. Jag vill spela högre upp och bevisa att jag håller på den nivån.

Och han är beredd att vänta. Tills vidare sköter han sommarträningen på egen hand i Örnsköldsvik tillsammans med NHL-proffsen.

- Det är många hockeyspelare här i Ö-vik som tränar, åtminstone hela juli är jag här i alla fall.

Du verkar beredd att vänta?

- Ja, jag har varit med så länge så att jag vill inte skriva på något om jag inte är nöjd, för jag vet min kapacitet. Men just nu är det ganska lugnt, man får nog vänta tills lagen går på is, någon skada uppstår eller att de (elitserieklubbarna) är missnöjda med sina importer.

- Jag har surrat med dem förut men ingen vill ge något kontrakt.

"Har man lite kul blir man utesluten"

Att han dragit till sig uppmärksamhet av fel anledning – i januari i fjol sparkades han av Örebro på grund av sina alkoholproblem – är en orsak, tror Strömberg.

- Ja, till 90 procent är det så. Det är bara här det funkar så, typiskt Sverige. Sätt regler om de tror att de ska förlora något på det istället.

Strömberg gör även en jämförelse med Robin Rahm, som värvades av Brynäs och som i två år har haft en dopingavstängning hängandes över sig.

- Det är helt okej med spelare som tagit otillåtna medel, han är öppen för alla klubbar. Men om man har lite kul vid sidan av isen, som jag hade för 1,5 år sedan när jag åkte in i en fyllecell, då blir man helt utesluten. Det är konstigt hur det funkar i samhället. Det är lite dubbelmoral i vårt fina land.

Det är frustrerande?

- Klart det är frustrerande, det är jäkligt synd. Bara för att man gjort några smågrejer vid sidan om är det bara att ställa krav, avdrag på lön eller vad som – då slipper de förlora något. Det är synd att man aldrig får bevisa vad man kan.

"Har en kropp som en 23-åring"

För kroppen känns fortfarande fräsch, menar han.

- Känns jättebra, jag fyller 37 i november men aldrig varit skadad, det måste sportcheferna förstå. Så länge jag klarar mig undan skador kan jag spela fyra år till, jag har en kropp som en 23-åring. Det är upp till sportcheferna att börja förstå det. Det är inte bara jag som måste tänka till.

När kan något bli klart, tror du?

- Det kan bli vad som helst, någonstans ska jag ju spela. Som det ser ut nu tränar jag med Arboga i början av augusti. Nu tränar jag hemma och njuter av de sista veckorna hemma den här sommaren.