Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Straffmål bortdömt – föll efter dramatik

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

GÄVLE. Brynäs lyckades bryta sin sex långa matcher förlustsvit.

Detta efter stor straffdramatik mot ett Malmö som fick ett straffmål bortdömt.

– Jag beundrar gänget som kommer tillbaka, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.

– Vi förtjänar att vinna, säger Ponthus Westerholm.

Ett Malmö som i förra omgången fick stopp på sin förlustsvit gästade i kväll Brynäs. Ett lag som samtidigt hade sex raka förluster i bagaget.

Men det var just hemmalaget som tog kommandot till en början och hotade med ett par bra avslut.

Dock svängde pendeln i den första perioden och Malmö tog över, för att sedan dominera i slutskedet av den. Men trots en del slarv från Brynäs var ställningen 0–0 efter 20 spelade minuter.

– Vi har en intensiv bra förstaperiod. Vi pressar Brynässpelarna bra och får de att slår felpass. Men vi får inte betalt för det. Med det spelövertag vi har borde vi ha fler skott som leder till farligare situationer, säger Joakim Fagervall om Malmös förstaperiod.

I den andra perioden hade Brynäs fortsatt vissa problem med Malmös spel. Bland annat satte gästerna en puck i mål via Ponthus Westerholm. Men målet dömdes bort efter videogranskning.

Noel Gunler fick mål bortdömt...

Till sist var det hemmalaget som tog ledningen. Med 13 sekunder kvar av perioden blev lagkaptenen Anton Rödin målskytt till 1–0.

I period nummer tre var det sedan Brynäs som var närmast att utöka sin ledning till en början. Detta då Noel Gunler hade en puck i nät, men som även det dömdes bort efter videobedömning.

Samtidigt syntes Gunler vara märkbart frustrerad efteråt.

– Det är klart att det är mycket känslor. Man jobbar hårt för att få in den och sen blir det bortdömt, säger han själv.

Men Malmö kom tillbaka och kvitterade i slutskedet av perioden. Detta sedan Kalle Östman styrt in Adam Ollas Mattssons skott till 1–1.

– När vi inte får betalt i första perioden tappar vi lite energi. Men jag beundrar gänget som kommer tillbaka. Det är frustrerat ett tag men det är bra målvaktsspel. Totalt sett två bra perioder men är ineffektiva i dag, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.

Men trots allt var ställningen oavgjord efter full tid och förlängning väntade.

... men blev alltså hjälte för Brynäs

Och först efter att Malmö fått en straff bortdömd efter videogranskning kunde Brynäs vinna. Detta sedan Noel Gunler överlistat Daniel Marmenlind.

– Det var jäkligt skönt att få det målet efter det bortdömda målet. Det var skönt att sätta straffen och vinna, säger matchhjälten.

Nu har laget också brutit den tunga förlustsviten på sex matcher.

– Jag tycker att vi har hanterat det relativt bra. Vi har en stark grupp som tror på det vi gör och har haft en bra känsla ihop på träningarna.

Då gäller det bara att försöka bygga vidare på segern och göra det ihop med det senaste tillskottet, Dmytro Timashov.

– Vi får in en duktig hockeyspelare och det blir jättekul. Jag tror att han kommer hjälpa oss. Det blir kul att få in en bra spelare i ett bra lag, säger Gunler och avslutar:

– Vi får en positiv känsla från den här vinsten nu också.

Malmöforwarden: ”Vi förtjänar att vinna”

För Malmös del innebar förlusten ytterligare en förlust mot ett lag som haft en tyngre period. Något som hänt tidigare under hösten.

– Vi har inte vunnit på full tid på fyra matcher. Vi kommer hit för att ta tre poäng. Vi kan bättre, men jag tycker ändå vi förtjänar att vinna, säger Ponthus Westerholm.

Varför förtjänar ni tre poäng?

– Vi har pucken, vi styr spelet. Vi skapar många chanser. Vi saknar den lilla sista udden.

Samtidigt syntes inte heller Malmös Jaedon Descheneau till under andra halvan av tredje perioden. Den tidigare Brynäsforwarden fick då minimalt med speltid.

Fagervall förklarar det enligt följande:

– Där och då tillförde han inte laget något. Han har varit magsjuk så han kanske var tom på energi.

Det handlade alltså inte om det faktum att han drog på sig två utvisningar i inledningen av matchen.

– Jag tycker inte att hans utvisning är… alltså det är nog ingen utvisning men vi får den för att det har varit några sådana tidigare när vi petat på deras målvakt. Det är otur att han åker på dem, säger Malmös tränare.

Se fler höjdpunkter från SHL