Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffar krävdes trots Leksands dominans

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Det krävdes straffdrama. 

Leksand besegrade Brynäs med 5-4 efter förkrossande skottstatistisk.

– Det var många spelare som låg på personbästa. Men vilket spel, vilken match och vilken överlägesenhet av Leksand, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Brynäs mot Leksand på Monitor ERP arena hade det mesta. 

Men vi tar det från början. 

Bortalaget tog en tidig ledning när Carter Ashton satte 1-0. Sedan kom Brynäs tillbaka, inte en gång, utan tre gånger. Gävlelaget vände underläget till 3-1-ledning men med endast tre sekunder kvar av den första perioden reducerade LIF när Peter Cehlárik prickade in 3-2. 

”Det är vad det är”

I den andra perioden fortsatte målfesten. Brynäs utökade sin ledning till 4-2 direkt genom Marcus Björk men Jon Knuts replikerade kort därefter till 4-3. Bortalaget hade övertaget och drog i väg skott efter skott, men 4-3 stod sig. 

Fram till med tre minuter kvar. 

För då kom kvitteringen. Den här gången var det Otto Paajanen som pangade in 4-4 och andra 20 slutade oavgjort och med stor Leksand-dominans, i alla fall sett till skottstatistiken. Dalalaget hade efter två perioder skjutit hisnande 44 (!) skott, jämfört med Brynäs nio. 

– Jag vet inte riktigt om det här resultatet (4-4) speglar matchen, men det är vad det är. Vi har en period kvar att rätta till det här resultatet, och i en sådan match gäller det att fortsätta mala på så kommer det gå vägen till slut. Vi ska vara jobbiga att möta, säger Jon Knuts i C More.

”En briljant insats av LIF”

I den tredje perioden fortsatte LIF dominera och hade bud på flera mål men Brynäs stod emot och tog matchen till förlängning och därefter straffar. Samtidigt stod det klart att Leksand noteras för 60 skott efter tre perioder, vilket är ett nytt skottrekord för ett bortalag i SHL, enligt C More. 

Efter en dramatisk och lång straffläggning stod Leksand som vinnare och knep bonuspoängen.

– En briljant insats av LIF. Det var många spelare som låg på personbästa. Men vilket spel, vilken match och vilken överlägesenhet av Leksand, säger experten Petter Rönnqvist i C More.