Storvärvningen avslöjad – av video på Instagram

Anton Rödin.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Leif ”Sanken” Sandqvist.
Foto: Instagram @johangunterberg.
De Vet Du består av DJ Hunk, Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin.
Foto: DE VET DU
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anton Rödin är klar för Brynäs, enligt Instagram-karaktären Leif ”Sanken” Sandkvist.

Värvningen bekräftas också av SportExpressens källor.

”Jag kan tyvärr bara kommentera spelare som är kontrakterade av Brynäs IF”, skriver klubbens kommunikationschef Kevin Johansson i ett sms.

Nyheter kan läcka ut på olika sätt. Och det här måste vara ett av de märkligare.

Johan Gunterberg, känd från musikgruppen ”De Vet Du”, har under en längre tid gjort kortare humorklipp med den fiktiva karaktären Leif ”Sanken” Sandkvist. Klippen har gjort stor succé på Instagram och på slutet har ”Sanken” kunnat göra intervjuer med NHL-stjärnor som Mika Zibanejad, Filip Forsberg och Hampus Lindholm.

I kväll avslöjar han plötsligt en övergång.

– Välkomna till en helt ny programserie där jag kommer strunta fullständigt i massmedia och gå före och berätta lite intressanta nyheter för er, säger Leif ”Sanken” Sandqvist i ett nytt klipp på Instagram.

– Och jag börjar med en riktig bomb. Det är nämligen så att Anton Rödin är klar för Brynäs.

Han fortsätter:

– Vi får väl se när Brynäs går ut med nyheten, jag valde att släppa den före dem. Vi får se vad de säger. Det ska bli skönt att få hem honom, han har varit och åkt lite puckelpist i Alperna.

https://www.instagram.com/p/BwpWFOLHGNF/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1p419vyaik8re

Skrivit på femårskontrakt

Enligt SportExpressens källor stämmer nyheten. Anton Rödin lämnar schweiziska Davos och har i dagarna skrivit på ett femårskontrakt med Brynäs. Värvningen kommer att offentliggöras inom kort.

Brynäs kommunikationschef Kevin Johansson antyder också att något är på gång.

”Jag kan tyvärr bara kommentera spelare som är kontrakterade av Brynäs IF. Däremot är ’Sanken’ en av landets hetaste hockeyprofiler med ett erkänt starkt kontaktnät. Säger han att Anton är klar så skapar det förväntningar hos våra supportrar. Jag ska prata med Andreas Dackell (sportdirektör) och be honom reda ut alla spekulationer så fort som möjligt”, skriver han i ett sms till SportExpressen.

Anton Rödin var lagkapten i Brynäs säsongen 2015/2016 och blev samma år framröstad till SHL:s mest värdefulla spelare. Efter det åkte han över Atlanten för att testa vingarna i Vancouver Canucks. Det blev dock bara tre matcher i NHL.

Sen i höstas har 28-åringen spelat för Davos, där han gjort totalt 41 poäng på 59 matcher.

ÅTERVÄNDER. Anton Rödin är tillbaka i Brynäs. Den tidigare lagkaptenen har skrivit på ett femårskontrakt med klubben, enligt SportExpressens källor.
Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN